piše: nikola vikić-topić / Vikend prognoza: pravo proljeće - u početku kiša, no ubrzo sunce

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Pred nama je promjena koja će donijeti nešto oblaka i kiše, no bit će samo kratkotrajna jer već početak idućeg tjedna izgleda stabilnije

17.2.2017.
15:05
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Nakon nekoliko suhih i sunčanih dana, pred nama je jedna manja promjena vremena koja će za vikend donijeti više oblaka, malo niže temperature i nešto oborina, većinom kišu. Nje će više biti noćas i sutra i to na Jadranu.

U nizinskim kopnenim predjelima, od Zagreba do Vukovara, kiša će biti znatno rjeđa i slabija i padat će uglavnom samo noćas te sutra prijepodne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gorskom kotaru i Lici kiša će nakon ponoći, prijeći u snijeg. Padat će velike krpe mokrog snijega, koji se neće dobro primati na tlu pa ne očekujemo stvaranje suviše debelog snježnog pokrivača, osobito ne za to područje, većinom od 5 do 15 centimetara, najviše u Lici. Ipak, oprez u prometu je uvijek potreban, osobito pri takvim uvjetima smanjenje vidljivosti i skliskih kolnika, treba li to uopće naglašavati?

Na Jadranu će kiša biti nešto jača. Glavnina počinje večeras na sjevernom dijelu te će se tijekom noći širiti na Dalmaciju. Za vikend će Dalmacija ostati pretežno oblačna, osobito južni dio, povremeno uz još malo kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom i srednjem Jadranu će se već sutra prijepodne razvedravati, pa će poslijepodne biti sunčanih razdoblja, kao i u nedjelju.

Ipak, u cijeloj ćemo zemlji za vikend imati nešto niže temperature. Sve u svemu, pred nama je promjena koja će donijeti nešto oblaka i kiše, no bit će samo kratkotrajna jer već početak idućeg tjedna izgleda stabilnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više detalja pratite našu Facebook stranicu RTL Vrijeme i istoimenu emisiju svaki dan u 19:15! 

Image
Foto: Vijesti.hr

Jadran

Image
Foto: Vijesti.hr

Kopno

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo