uskoro i službena odluka / Vijesti.hr doznaju: Zabrane javnih okupljanja ipak neće biti! Stradalo bi gospodarstvo, školstvo i turizam

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Koroni se predviđa kraj u svibnju, a do tada bi Hrvatska mogla izgubiti mnogo turista

9.3.2020.
14:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako se najavljivalo kako je Nacionalni stožer civilne zaštite sve bliže odluci o zabrani javnih okupljanja u zatvorenom prostoru u Hrvatskoj, neslužbeno doznajemo kako do toga, barem zasad, neće doći.

O novim mjerama u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom odlučuje se danas i odluka bi trebala biti objavljena oko 16 sati, po završetku sjednice Stožera, a Vijesti.hr iz dobro informiranog izvora doznaju kako će ta odluka ipak biti odgođena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zabrana okupljanja bi svakako utjecala na naše gospodarstvo i školstvo jer je u Hrvatskoj dosta tvrtki, škola i fakulteta u kojima "cirkulira" puno ljudi što bi predstavljalo problem.

Naime, dugoročno bi se takva odluka mogla odraziti na naše gospodarstvo, socijalnu strukturu i turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koroni se predviđa kraj u svibnju, a do tada bi se moglo izgubiti mnogo turista.

U Hrvatskoj još nema izliječenih, a dvojica braće koji su prvi bili pozitivni i koji su još u karanteni, na najboljem su putu ka izlječenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporuka je liječnika da se i dalje izbjegavaju sva mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi, a posebno tamo gdje velik broj čine stariji i kronični bolesnici. 

O svemu će više informacija biti na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite koja je zakazana za 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo