INES VRBANIĆ / Bjelovarska vijećnica: 'Novi ministar demografije treba biti Rom, oni nemaju problema s natalitetom'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ovo nije prvi i jedini neprimjereni i krajnje uvredljiv istup navedene vijećnice jer je i na prethodnim sjednicama Županijske skupštine često spominjala nacionalne manjine u negativnom kontekstu

24.5.2024.
23:31
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije oštro je u petak osudila prijedlog nezavisne vijećnice Ines Vrbanić da ministar demografije bude iz redova romske nacionalne manjine, ocijenivši njezinu izjavu uvredljivom za Rome.

Vijećnica Vrbanić na današnjoj sjednici Županijske skupštine čestitala je novoj hrvatskoj Vladi i predložila da ministra demografije uzmu iz redova romske nacionalne manjine, s obzirom da oni (Romi) nemaju problema s natalitetom, navodi Koordinacija u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Koordinaciji smatraju da je Vrbanić spomenutom izjavom na vrlo ružan i neprimjeren način uvrijedila sve pripadnike nacionalnih manjina, a posebno romsku nacionalnu manjinu i njihova predstavnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Gorana Đurđevića, koji je na navedenoj sjednici bio prisutan, kao i ostali predstavnici nacionalnih manjina.

Ovo nije prvi i jedini neprimjereni i krajnje uvredljiv istup navedene vijećnice jer je i na prethodnim sjednicama Županijske skupštine često spominjala nacionalne manjine u negativnom kontekstu, tvrde u Koordinaciji. Vijećnicu Vrbanić javno upozoravaju da se prestane na takav način obračunavati s političkim neistomišljenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi, pripadnici nacionalnih manjina zagovaramo kulturu ponašanja, pogotovo na tako visokim lokalnim funkcijama na kojima predstavlja svoje birače. Među njima sigurno ima i pripadnika romske pa i drugih nacionalnih manjina. Nismo sigurni da bi oni baš bili ponosni na ovakve istupe", stoji u priopćenju koordinacije koje potpisuje predsjednik Damir Malina, ujedno i predsjednik vijeća češke nacionalne manjine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednik Svjetske organizacije Roma: 'Donosim vam ekskluzivu, Cristiano Ronaldo je Rom!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo