tri mjeseca ničega / Vijeće za suradnju ne funkcionira, polovina ministara nema zamjenike, od reformi ni 'R', a Sabor je donio jedan zakon

Izmještanje Oltara domovine s Medvedgrada na Zrinjevac je najnovija inicijativa koja je došla iz vladajuće koalicije. Prije toga vladajući su se bavili lustracijom, obaveznim vojnim rokom, lažnim ministrima, lažnim diplomama i beskrajnim kadroviranjem čiji je rezultat da još pola Vlade nije formirano

3.3.2016.
22:26
VOYO logo
Image
kosor i čorić poslali oštru poruku /

HDZ-ovi partneri izgubili strpljenje: 'Ovakva Vlada nema smisla, treba sve resetirati ili idemo na izbore'

Image
kosor i čorić poslali oštru poruku /

HDZ-ovi partneri izgubili strpljenje: 'Ovakva Vlada nema smisla, treba sve resetirati ili idemo na izbore'

I opet se pokazalo da se za brak treba malo bolje poznavati. Jer vlast su dogovorili u nekoliko sati pa nije dugo trebalo da počnu problemi u raju.

Jedva su se, zbog veta i prepucavanja, dogovorili tko će u vladu i onda - Mijo Crnoja ingeniozno predlaže registar branitelja. Uz potporu Tomislava Karamarka, ali ne i Bože Petrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo jasno rekli svoj stav po tom pitanju. Po meni registar izdajnika nije nešto što treba odobriti", rekao je tada Petrov. 

Različito su mislili i kada se otkrilo da je Crnojino prebivalište straćara. Kako će se dogovarati u novoj vladi postalo je jasno kada su o Crnoji razgovarali na 11-satnom sastanku i u gluho doba otišli bez odluke. Na kraju je Crnoja herojski dao ostavku, ali neslaganja su se nastavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je glasao s oporbom pa je HDZ-u omiljeni Ranko Ostojić postao predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. 

A onda se pojavio puno složeniji problem Dragana Lozančića, kojem predsjednica ne može oprostiti tajno snimanje na rođendanu koji joj je priredio Zdravko Mamić. No Orešković se predomišlja. Njegovi potpredsjednici misle suprotno: Petrov ne vidi razlog za smjenu, a Karamarko vrši pritisak da ona bude čim prije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je dobio i MUP i Ministarstvo pravosuđa, s čim se Karamarko očito teško miri. Pa traži smjene u policiji i vrši pritisak na Vlahu Orepića

Problem je i Milijan Brkić, možda i zbog  diplome. Navodno ga Most nije htio kao zamjenika u MUP-u, a očito ga ne želi ni kao ministra branitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotstavljene stavove imaju i oko ukidanja županija, lustracije, smanjivanja beneficija zastupnicima, Zakona o sportu. 

Nakon točno 73 dana suradnje HDZ-a i Mosta neviđeno - dva potpredsjednika zasebno primaju goste u Vladi, na press konferencijama iznose suprotne stavove, ali tvrde da nisu ni u kakvom sukobu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće za suradnju ne funkcionira, polovina ministara i dalje nema zamjenike. Od reformi ni R, raspravlja se o Oltaru domovine i vojnom roku, a Sabor je dosad uspio donijeti jedan jedini zakon. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo