'Kad mi nema supruge trošim 15 funti dnevno' / VIDEO Todorić: 'DORH skriva dokumente koji idu u moju korist, no uskoro dolazim u Hrvatsku i sve ću iznenaditi'

Ivica Todorić obratio se hrvatskim novinarima u Londonu nakon odluke suda da mora biti izručen Hrvatskoj

23.4.2018.
18:09
VOYO logo

Prema prvostupanjskoj presudi britanskog suda odlučeno je da će Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj. Donesena je odluka da će izručenje čekati na slobodi, no uz pojačane mjere opreza. Iznos jamčevine koju mora platiti povećan je na 300 tisuća funti. 

Todorić se mora svakoga dana prijavljivati na policiji te će nositi sigurnosnu narukvicu na nozi. Nju je obavezan držati na nozi od 21 navečer do 7 sati ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon presude Todorić se obratio hrvatskim novinarima okupljenim u Londonu

PROČITAJTE VIŠE: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Todorić do izručenja ostaje na slobodi, sutkinja odlučila: 'Nema političke motivacije za progon, treba ga izručiti Hrvatskoj'

"Jel vi vidite da od mene rade lopova, da žele da mi svi proganjaju? Zašto ne pokažu jedan euro koji sam ukrao, zašto ne pokažu moju imovinu? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mene proganja politika, proganjaju me premijer Plenković, potpredsjednica Dalić, i Božinović."

Kada dolazite u Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja ću vrlo brzo doći u Hrvatsku, iznenadit ćete se. Što mislite zašto me proganjaju? Vi ste novinari, puno dokumentacije je došlo u DORH, istražite malo. Vi mene stalno nešto ispitujete, dajte saslušajte činjenice. 

Odakle vam novac za život u Londonu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad nema supruge, trošim 15 funti dnevno, a kad je supruga ovdje, onda možda 50. Mi smo skromni, možete doći i vidjeti kako živimo, skromni smo. Imamo koruptivnu državu, mafiju, i ja sam sad njima na tragu i zato mi ovo rade. Mi šaljemo DORH-u dokumentaciju, no oni to nikom neće pokazati, žao mi je. Uskoro idemo s nekim vanjskim tužbama, pa ćemo vidjeti što znače te informacije. Zašto se štiti Knighthead? Na povlaštenim informacijama su zaradili stotine milijuna. 

Ponovno sam danas pobijedio, ponovno idem dalje, imam činjenice i dokumente koji idu u moju korist, koji potvrđuju ono što ja govorim, nadam se da ćete i vi nešto od toga iščeprkati i da će Hrvatska uskoro znati istinu."  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo