ŽALIMO ZA PROPUŠTENIM PRILIKAMA / VIDEO: Svjetski i europski prvaci bili su ipak prejaki!

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Hrvatske ispali su s Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj nakon što su u susretu zadnjeg kola izgubili od Španjolske s 1:0.

18.6.2012.
21:36
PIXSELL
VOYO logo

Iako je Hrvatska poražena i ispala je sa Eura, u susretu protiv europskih i svjetskih prvaka pružila je vrlo dobru partiju. Španjolci su djelovali nemoćno većim dijelom utakmice, a u zadnjih pola sata opasno su "visili". U 59. minuti Rakitić nije zabio iz stopostotne prilike, a u 87. minuti u petercu je oboren Ćorluka, ali sudac ništa nije dosudio. Također, Španjolci su zabili pobjednički gol iz situacije koja je "mirisala" na zaleđe.

Hrvatska je počela sa pet veznjaka i samo Mandžukićem u napadu, čime je umrtvila španjolsku igru. Španjolci su, istina, bili uvjerljivi u posjedu lopte (68-32 posto), ali igra im je bila jalova. Stvorili su tek dvije prigode. U 12. minuti nakon duge akcije David Silva dao je dobru lopta za Iniestu, koji slabo puca sa desetak metara i Pletikosa brani, a u 29. minuti nakon duplog pasa David Silva izbio je u gol šansu, ali traljavo puca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je teško dolazila do lopte, a još teže ju je zadržavala u svom posjedu. Vrijedi spomenuti tek dvije situacije, nakon polukontre Modrića u 25. minuti Pranjić je pucao sa vrha 16-erca, ali Casillas lakoćom brani. Minutu kasnije napokon jedna duža akcija "vatrenih", a Mandžukić sa 12 metara iz teške pozicije promašuje gol.

U drugom poluvremenu Hrvatska je odigrala puno bolje, a najbolju priliku imali smo u 59. minuti. Bila je to stopostotna prilika, Modrić je poveo kontru, ubacio na drugu stativu za Rakitića koji glavom puca sa pet metara, a Casillas fantastično brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 66. minuti u igru su ušli Jelavić i Perišić, umjesto Vide i Pranjića. Već tri minute kasnije nakon ubačaja Srne u kazneni prostor Perišić sa desetak metara iskosa iz voleja puca pored gola.

U 79. minuti kontranapad Mandžukića, a Perišić iz voleja dobro puca, ali ravno u Casillasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u sljedećem napadu Španjolci su upropastili kontru pet na tri.

No, u 87. minuti sporna situacija. Nakon kornera Rakitića u petercu je oboren Ćorluka, ali sudac ništa ne sudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odlučena u 88. minuti. Španjolska je zabila iz sporne situacije, koja je "mirisala" na zaleđe, a strijelac je bio Jesus Navas.

U drugoj utakmici skupine C Italija je pobijedila Irsku s 2:0 golovima Cassana i Balotellija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Španjolske i Italije prošli su u četvrtfinale EURA iz skupine C, dok su otpali Hrvatska i Irska. Španjolci su prvi sa sedam bodova, Italija je druga s pet, a Hrvatska ispada kao treća s četiri boda. Irska je zadnja bez bodova i sa sva tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo