stanje je kritično / VIDEO Spasite i nas od poplave! U Brdovcu voda došla do kuća: Civilna zaštita i HGSS spašavaju i životinje

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

U Brdovcu, gdje je voda došla do kuća, osam kuća je odsječeno i tijekom jutra su izmješteni stanovnici kuća. Spašeno je 13 pasa. Brdovec je kritična točka jer tu nema nasipa ni brane, voda je došla do kuća. Pripadnici Civilne zaštite i HGSS-a spašavali su i životinje od poplave

5.8.2023.
11:31
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

U subotu u Brdovcu voda je došla do kuća pa su cijelu noć operativne službe bile na terenu i pratile situaciju.

"Vodostaj raste, situacija je ozbiljna i danas ćemo pratiti količinu vode iz Slovenije i vremenske prognoze jer će dosta ovisiti o tome koliko će kiše padati u Hrvatskoj i Sloveniji. Brdovec je kritična točka jer tu nema nasipa ni brane, voda je došla do kuća, no već se postavljaju se vreće s pijeskom i učinit će se sve da kuće ne budu ugrožene, poručio je ministar Davor Božinović koji je jutros posjetio Brdovec u zagrebačkoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Pripadnici Civilne zaštite i HGSS-a koji su na terenu cijelo vrijeme spašavali su i životinje od poplave. U Brdovcu, gdje je voda došla do kuća, osam kuća je odsječeno i tijekom jutra su izmješteni stanovnici kuća. Spašeno je 13 pasa.

Na komentar da se građani u Brdovcu godinama žale jer nemaju nasip, Božinović je rekao kako se godinama vode razgovori o potencijalnoj izgradnji hidroelektrane na tom dijelu Save, što je bio faktor zašto se nikad nije išlo u izgradnju nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Voda došla do kuća: Civilna zaštita i HGSS spašavaju životinje iz u Brdovcu'

"Nasip bi bilo neracionalno graditi ako će se graditi hidroelektrana, to onda znači potpuno nova regulacija. Razgovori očito traju godinama, a kad dođu ovakve poplave imamo situaciju da su i kuće ugrožene, tako da mislim da će se razgovori po tom pitanju morati intenzivirati u jednom ili drugom smjeru", poručio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Stanje u Brdovcu je kritično! Pripadnici HGSS-a i Civilne zaštite na terenu su cijelo vrijeme'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo