prosvjednici blokirali cestu / VIDEO Snimljen dramatičan trenutak odvođenja Cesarea: Nina Kuluz trebala bi se priključiti sinu na putu u Italiju?

Cesarea su službenici Općinskog suda predali na skrb njegovom ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju

19.6.2018.
8:24
VOYO logo
Image

Prošlo je točno godinu dana od mučnih scena iz Splita: Maleni Cesare (9) je odveden od majke

Image

Prošlo je točno godinu dana od mučnih scena iz Splita: Maleni Cesare (9) je odveden od majke

Splićani su se u utorak ujutro okupili na Pujankama, u blizini zgrade gdje stanuje devetogodišnji dječak Cesare Avenati s majkom Ninom Kuluz. Njega su danas službenici Općinskog suda predali na skrb njegovom ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju.

Nina Kuluz ostala je u suzama ispred zgrade, gdje je stiglo vozilo Hitne pomoći. Nakon nekoliko minuta majka Cesarea je odvedena u stan, dok je zbog dječakova djeda intervenirala Hitna pomoć. Kako je RTL-u potvrdio psiholog, nakon prvotnog šoka, maleni Cesare se smirio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se neslužbeno doznaje iz Općinskog suda u Splitu, Nina Kuluz trebala bi se priključiti sinu na putu u Italiju. Odvjetnik obitelji Kuluz, Mišo Živaljić nadao se da će Općinski sud u Splitu i danas odustati od ovrhe, s obzirom na liječničku preporuku i zdravstveno stanje djeteta.

Cesare je jučer pušten iz splitske bolnice gdje je bio hospitaliziran zbog snažnih bolova u trbuhu. Liječnik ga je pustio na kućnu njegu i preporučio da se dijete ne izlaže stresu.

"Tako je bilo i pred prošlu ovrhu. Dijete je pod velikim stresom, od straha se previjao od bolova", rekla je Vanda Kuluz, jedna od organizatorica prosvjeda protiv odvođenja Cesara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Izvor: Dragana Eterović

Građani su se u neposrednoj blizini Cesareove zgrade počeli okupljati još u ponedjeljak navečer, a dio ih je prosvjedovao i ispred Općinskog suda na Dračevcu gdje su predsjednici suda Marini Boko donijeli 10.600 potpisa kojima traže obustavu ovrhe, no do predsjednice nisu uspjeli doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini, potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju.

"Dragi svi, drama sve odvija. Dječak urliče i zapomaže 'Pustite me na miru, želim ostati ovdje, gubite seee' jeca i urliče bez prestanka, a oni ga uporno obrađuju. Miču mamu da nije tu, žele biti sami s njim i ne daju mu mira već pola sata. Jadno dijete, koju traumu mu rade. Još ništa ne znamo, budite tu, ne daju mu mira", objavila je Vanda Plazonić na Facebook grupi Spasimo malog Cesarea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više:

>>Dječak Cesare pušten na kućnu njegu iz splitskog KBC-a gdje je bio hospitaliziran zbog stresa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo