[VIDEO] PREDSJEDNIČKA KANDIDATKINJA BILA JE ŽESTOKA ROCKERICA: / Imala je i pravi hit koji sigurno znate: 'Mačke vole grebati'

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Malo je poznato da predsjednička kandidatkinja Radničke fronte i Socijalističke radničke partije ima iza sebe i glazbenu karijeru: 'Zaista smo dobro svirale.

12.12.2019.
17:06
YouTube/Screenshot
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Katarina Peović prije akademske i političke karijere imala je i glazbenu karijeru o kojoj se malo zna. Dnevnik.hr je podsjetio da je kao gitaristica bila jedna od članica rock i heavy metal banda Maxmett, čiji ih je hit "Mačke vole grebati" proslavio. Svirala je također i u bendovima Pozdrav Azri i Stampedo.

"Zaista smo dobro svirale. Sa sjajnim vokalom, našom Kristina Kresnik, koja je poslije pjevala u Parnom valjku. I bile smo nešto novo na sceni, žestoko. Inače smo svirale alternativnije stvari, ja sam se čak malo i protivila Mačkama, pjesma je bila previše komercijalna", kaže Peović i dodaje da ju je i samu iznenadilo koliki je hit pjesma na kraju ispala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena na glazbenoj sceni

Katarina se prisjetila i promjene na glazbenoj sceni kada je umjesto urbane rock glazbe postalo popularno nešto sasvim drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme kad je pjesma nastala bilo je dobro. A onda se nekako sve preko noći promijenilo. Zatvorili su se kultni zagrebački klubovi, Lapidarij i Kulušić. Mi smo još mogle imati gaže i novac, ali htjele smo koncerte. Nismo htjele raditi posao, htjele smo svirati. No scena se odjednom izmijenila. Zavladao je taj nacionalistički melos, pjevači poput Miroslava Škore. Naša kozmopolitska glazba razlikovala se od toga", kaže Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KATARINA PEOVIĆ PREDALA 14.000 POTPISA ZA PREDSJEDNIČKU KANDIDATURU: /

'Ovo je početak ujedinjavanja ljevice'

Image
KATARINA PEOVIĆ PREDALA 14.000 POTPISA ZA PREDSJEDNIČKU KANDIDATURU: /

'Ovo je početak ujedinjavanja ljevice'

Katarina ima završenu osnovnu glazbenu školu. Počela je svirati sa 16 godina, vježbale su u zagrebačkim Utrinama, nasuprot nekadašnje "Maršalke", a znale su svirati čak i za vrijeme sirena. Policija ih je znala tjerala u podrume za vrijeme uzbuna.

Bavljenje glazbom je ne zanima

Iako s nostalgijom gleda na period glazbene karijere, ne žali ni za čim. "Radije bih odgulila neku kaznu nego se profesionalno bavila glazbom. Ne bih mogla stalno biti na putu, na turnejama. Ne bih mogla pokušavati uvijek istu energiju unositi u pjesme. To bi mi bilo umjetno. Taj stil života nije za mene", objašnjava Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kaže kako joj studenti stalno puštaju pjesmu "Mačke vole grebati" te priznaje da im je zabavno kad shvate da je imala i glazbenu karijeru.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo