vremenske neprilike / VIDEO Obilne kiše poplavile Split i okolicu, u nekoliko sati palo 90 litara kiše: 'Pozivi stižu sa svih strana'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Na nekim mjestima došlo je do odrona te je na pojedinim lokacijama blokiran promet

3.12.2020.
16:00
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Grmljavinsko nevrijeme i obilne kiše uzrokovale su poplave na području srednje Dalmacije, a pola Kaštel Šućurca je poplavljeno. Vatrogasne postrojbe imaju pune ruke posla te pokušavaju sanirati štetu, javlja portal Kaštela.org.

Na terenu su ekipe DVD-a Kaštela, Mladost i Gomilica, a pozivi, kažu, stižu sa svih strana. Samo u nekoliko sati palo je 90 litara kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najveći su problem bujice te velika količina kiše koju šahte odvodnje ne mogu upiti. Radi se na otklanjaju problema i stanje je već bolje'', rekli su za Kaštela.org kaštelanski vatrogasci.

Image

Obilna kiša poplavila splitske prometnice

Image

Obilna kiša poplavila splitske prometnice

Najviše problema bilo je upravo u Kaštel Šućurcu gdje su se velike količine kiše slile u bujicu Strabežnik. Prijelaz preko pruge u Gomilici je zatvoren, na nekim mjestima došlo je do odrona te je na određenim lokacijama blokiran i promet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Interventni timovi su na terenu i nešto je više posla u istočnom dijelu Kaštela. Najviše problema za sada je bilo u Kaštel Sućurcu, gdje su se ogromne količine kiše slile u bujicu Strabežnik, što je očito rezultat požara u kojem su uništena brojna stabla pa vodu ništa ne zadržava'', izjavio je za Kaštela.org Ivan Čagalj iz Vlastitog pogona Grada Kaštela.

Jak pljusak koji je od jutros zahvatio Split, ne staje, a sudeći po prognozi kišni dani su pred nama, piše Slobodna Dalmacija. Jake oborine stavaraju probleme u prometu, a puno ruke posla imaju i splitski vatrogasci koji interveniraju diljem grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo