dhmz upozorava / VIDEO Riječko područje u crvenom. Centar Opatije 'pliva', lije kao iz kabla u Matuljima: 'Cesta je upravo postala rijeka'

Image
Foto: Danas.hr

Padalo je u Rovinjskom selu, Pazinu, Umagu, i Kastavu je lijevalo kao iz kabla, a kiše je napadalo i na Grobniku gdje trenutno puše i grmi. Državni Hidrometeorološki zavod je izvijestio da je od ponoći do sada u Rijeci izmjereno 29,1 milimetar oborina, a u Pargu 74,3 milimetara

4.8.2023.
12:54
Danas.hr
VOYO logo

Nevrijeme na koje meteorolozi upozoravaju zadnjih dana stiglo je u Hrvatsku. Jaka kiša pogodila je oko podneva istarsko područje i Kvarner.

Čitatelji su nam poslali snimku iz Slatine u Opatiji koja je cijela poplavljena. Cijela Slatina je pod blatnom vodom, uključujući i i ceste pa automobili jedva voze. Oni koje je kiša zatekla na otvorenom pokušavaju se skloniti na sigurno, a iako uza sebe imaju kišobrane, neće im pretjerano pomoći budući da koračaju u vodi koja im seže iznad gležnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekontrolirano pljušti i u Matuljima što stvara probleme vozačima koji su se našli na cesti. Osim bujice koja je na jednom dijelu probila u blizi jedne kuće, vidljivost je užasna, a brisači im u ovim trenucima ništa ne znače.

"Ja ne vjerujem", poručio je jedan vozač koji nam je poslao snimku. "Cesta je upravo postala rijeka", čuje se glas dječaka u pozadini još jedne snimke čitatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Rijeci užas, sad mi je grom pored kuće udario", istaknula je jedna Riječanka na Facebooku. "Životinje se prepale jadne", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi javljaju da se izmijenjuju kiša o grmljavina te da traje već neko vrijeme. Padalo je u Rovinjskom selu, Pazinu, Umagu, i Kastavu je lijevalo kao iz kabla, a kiše je napadalo i na Grobniku gdje trenutno puše i grmi.

Državni Hidrometeorološki zavod je izvijestio da je od ponoći do sada u Rijeci izmjereno 29,1 milimetar oborina, a u Pargu 74,3 milimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za riječku i gospićku regiju upravo je upaljen crveni meteoalarm koji označava da je vrijeme izuzetno opasno. Za zagrebačku, karlovačku i splitsku regiju upaljen je narančasti meteoalarm, a ostatak zemlje je u žutom.

Image
NAJGORE TEK DOLAZI... /

Nestvarne scene samo 2 sata od Zagreba. Izvlačenje helikopterom, neka mjesta praktički odsječena od ostatka zemlje

Image
NAJGORE TEK DOLAZI... /

Nestvarne scene samo 2 sata od Zagreba. Izvlačenje helikopterom, neka mjesta praktički odsječena od ostatka zemlje

Postoji mogućnost obilne kiše, izraženih pljuskova s grmljavinom, tuče te bujičnih i urbanih poplava. "Budite spremni zaštititi sebe i imovinu", poručuju iz DHMZ-a. "Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže", ističu i dodaju da može doći do prekida opskrbe energijom, vodom i prekid komunikacijske mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslali su upozorenje i zbog grmljavinskih nevremena te građanima savjetuju da posebno pripaze u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.

POGLEDAJTE VIDEO: Centar Opatije 'pliva', cijela Slatina je pod blatnom vodom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo