VIDEO: / Milinović Kosorici šapnuo koliko košta benzin

'Na upit novinara sam vrlo jasno rekla da razgovora oko HEP-a, niti šuma ili voda ne može biti', kazala je Jadranka Kosor, čime je opovrgnula samu sebe.

26.1.2011.
12:45
VOYO logo

U Saboru je u tijeku aktualni sat. Zastupnica SDP-a Tatjana Šimac Bonačić upitala je premijerku o njezinom izbjegavanju direktnog odgovara na pitanje o privatizaciji Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda. Naime, ona je na to kazala da će "Vlada svakako pomoći tržištu kapitala".

"Na upit novinara sam vrlo jasno rekla da razgovora oko HEP-a, niti šuma ili voda ne može biti", kazala je Jadranka Kosor, te nabrojala što je sve privatizirala Vlada Ivice Račana, od 25 posto dionica Ine, privatizacije HT-a te Riječke, Splitske i Privredne banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bonačić joj je odbrusila da je sve navode javnost već pročitala u tiskovinama i kazala kako je novac od SDP-ovih privatizacija "otišao u proračun, a ne u Barišićevu vreću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadica Jelaš (SDP) upitala je Kosoricu odakle joj motivacije za osmijeh na licu kada gospodarstvo propada i usporedivo je s onim u Kazahstanu, a narod gladuje.

Na to joj je Kosor odgovorila da je u vrijeme Domovinskog rata, kada je radila kao spikerica, primila pjesmu jednog dječaka koji je napisao na početku i na kraju svog uratka: "Osmijeh im nisam dao", zbog čega joj je HDZ zapljeskao. "Zašto vrijeđate radišne ljude Kazahstana?", upitala je Jelašicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suši protiv ribe u Sheratonu

SDP-ovka Gordana Sobol upitala je premijerku o čemu je raspravljala s predsjednikom stranke s kojom je u koaliciji, Josipom Friščićem (HSS). Potvrdila je da su ručali i posprdno aludirala da ručak nije bio raskošan kao onaj prilikom gostovanja Zorana Milanovića i Radimira Čačića kod novinara Davora Butkovića.

"Bio je to mali, kratki objed. Nismo jeli ni tunu, ni suši, ni ništa slično", kazala je Kosor, domećući: "Mogu vam dostaviti jelovnik."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je s Friščićem ručala u Sheratonu, hotelu s pet zvjezdica, njezino likovanje nad "aferom suši i sašimi" doima se neumjesnim.

Arsen Bauk (SDP) upitao je Kosoricu o ukidanju emisija na HTV-u i predložio da se umjesto toga ukine Vlada. Zbog reagiranja koje je premijerka uputila HTV-u, pitao je Kosor je li joj kriv urednik Dnevnika što Vladine službe nisu ažurirale stranicu otvorena-vrata.hr. Premijerka je opovrgnula da pritišće medije i kazala da se zalaže da se u njima govori istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam lokalnu postaju TV Jadran, ne treba nam državna TV Jadranka", kazao joj je Bauk.

Tko vas je imenovao za predsjednicu Vlade i HDZ-a

Jadranka Kosor odbila je odgovoriti na pitanje "Tko vas je predložio na mjesto predsjednice HDZ-a i Vlade?", koje joj je postavio Mario Habek iz SDP-a. Evo i isprike:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema poslovniku rada Hrvatskog sabora ovakvo pitanje ne može se postavljati predsjednici Vlade jer pitanje ne propituje moj posao, ne pitate me ništa kao predsjednicu Vlade kojoj je izglasano povjerenje ovdje u Saboru", kazala je i dodala da je "mandat dobila od predsjednika RH". Habek joj je na to odgovorio da je zbog sedam godina, koliko je bila potpredsjednica Vlade premijeru Ivi Sanaderu, koji sjedi u pritvoru zbog korupcije, suučesnica u katastrofi koja je zadesila zemlju.

9,31

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov Zdenko Franić pitao je zna li premijerka Kosor koliko košta litra Eurosupera 95, s obzirom da je 2008. godine barel nafte koštao 130 dolara na svjetskom tržištu, a danas je ispod 100 dolara. Kosor nije znala.

"Ne kupujem sama benzin, i to je naravno poznata činjenica", odgovorila mu je Kosor i kazala mu da će Vlada učiniti sve da cijene benzina ne povuku lančani porast cijena. Na kraju su joj ipak šapnuli da je litra Eurosupera košta 9,31 kunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101200412006 arti-201009220203006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo