VIDEO: / Maturanti 'poharali' Zagreb i ostavili bijeli trag

Zagrebački maturanti oštetili su tri tramvaja, te ih je nekoliko privedeno u policiju.

18.5.2010.
16:43
VOYO logo

cate-201005180398004Kolone maturanata ovog su utorka tradicionalno zaposjele glavne zagrebačke ulice, a nisu izostale ni uobičajene neslane šale, posipanje brašnom slučajnih prolaznika, polijevanje vodom i pivom, a neke 'nesretnike' koji su im se našli na putu počastili su i kečapom. Ekipu koja je u utorak proslavljala ulazak u svijet odraslih u raznim nepodopštinama nije spriječila ni prisutnost velikog broja policajaca, koji su maturante nastojali usmjeriti iz centra grada prema za proslavu predviđenom mjestu na Bundeku. Video: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pouzdani trag koji su ostavljali za sobom bilo je, kao i prethodnih godina, brašno, kojim su prekrili prolaze poznatog šoping-centra, ZET-ove tramvaje i autobuse, a našlo ga se i u lobiju luksuznog hotela na Zrinjevcu.

Policija je priopćila da su oštećena tri tramvaja kojima su razbijena stakla, zbog čega je nekoliko maturanata privedeno u policiju. Do sada je dvoje mladih završilo u bolnicama nakon što im je pozlilo zbog prevelike količine alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, jedan maturant je stradao kada je na njega u Dubravi naletjelo vozilo hitne pomoći. Trenutno je smješten u KB DUbrava. Gradski oci za troškove maturantskog 'norenja' izdvojili su oko 300 tisuća kuna, odnosno 20 posto manje nego prošlih godina, ali to 'norce' nije u utorak niti malo omelo u zabavi.

O tome što će raditi poslije srednje škole maturanti su bili gotovo jednoglasni – neće raditi nego nastavljaju sa školovanjem. "Upisat ću pravo. Svi će uglavnom upisati fakultet, ali sada se želimo ludo provesti i ne misliti na budućnost", izjavila je jedna maturantica jezične gimnazije iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabirom motiva na majicama pokazali su i da prate aktualna zbivanja u Hrvatskoj, pa su tako maturanti jedne srednje turističke škole na grudima nosili i spornu "Jacinu guzu", koja je izbačena iz reklame Hrvatske turističke zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo