[VIDEO] KRSTIČEVIĆ OBJASNIO KAKO JE ZEZNUO SVOJU IMOVINSKU KARTICU: / 'Piše 'tip nekretnine', ja kažem vikendica...'

Image
Foto: HRT screenshot

Ministar obrane Damir Krstičević je pojasnio kako je u imovinsku karticu unio samo stambenu površinu i vlastitu procjenu vrijednosti svoje kuće u Žaboriću

30.1.2020.
14:20
HRT screenshot
VOYO logo

Prije početka današnje sjednice Vlade, ministar obrane Damir Krstičević objasnio je za HRT sve nedostatke u svojoj imovinskoj kartici te podrijetlo svoje imovine. On je sinoć Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dostavio ispravljenu imovinsku karticu, no nedugo zatim ju je ponovno povukao na doradu.

"Što se tiče kuće u Žaboriću, kad sam popunjava karticu, piše 'tip nekretnine', ja kažem 'vikendica'; vidimo sada posjedovni list da je kuća s okućnicom. Kad je pisalo 'površina', ja napišen '120 stambene površine'; vidimo sada, nisam prijavio tih 182 kvadrata okućnice. I to je gola istina. Prema tome...", objasnio je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ JEDAN MINISTAR IMA PROBLEM S IMOVINSKOM KARTICOM! /

Krstičević prepolovio vrijednost vikendice kod Šibenika

Image
JOŠ JEDAN MINISTAR IMA PROBLEM S IMOVINSKOM KARTICOM! /

Krstičević prepolovio vrijednost vikendice kod Šibenika

Slobodna procjena

Na pitanje novinarke o vrijednosti te nekretnine, Krstičević je odgovorio: "Što se tiče kupnje kuće, kupljena 2004. godine. Inače je kuća sagrađena '82. godine. Znaju se ljudi od kojih san kupio. Kupoprodajni ugovor, 160 tisuća eura, ovjeren kod bilježnika, predan, plaćen porez državi za tu kuću sa okućnicom 3022 kvadrata. Kad san upisivoa poreznu, odnosno kad san upisivao imovinsku karticu, u tom trenutku, znači nakon 12 godina, znam kako je izgledala ta unutar kuće i to sve skupa i ja san to procijenio, nisam se tada vezao na ovaj dio kupoprodajnog ugovora, jer piše opet u imovinskoj kartici 'približna procijenjena vrijednost', i ja san stavio 83.000 eura", objasnio je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skresao površinu i vrijednost za pola

Index je ranije otkrio da ministar u svojoj imovinskoj kartici nije naveo punu površinu i vrijednost svoje kuće u Žaboriću. Naveo je kako je vrijednost kuće 83.333 eura, iako ju je platio čak 160.000 eura. Iako je iz zemljišnih knjiga vidljivo da je površina kuće s okućnicom 302 kvadratna metra, Krstičević je u imovinsku karticu unio samo 120 kvadrata kuće.

Doduše, u svome ranijem objašnjenju nije naveo kako je vrijednost kuće 12 godina nakon kupnje pala za gotovo 50 posto, iako je naveo kako ju je obojao te promijenio krovište i stolariju. Naveo je i kako mu je u imovinskoj kartici stajalo da je saborski zastupnik, iako je skoro četiri godine ministar. Rekao je da je grešku u imovinskoj kartici napravio na svoju štetu te da nije oštetio državu, jer je platio porez na iznos od 160.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je već deveti ministar koji ima problema s popunjavanjem imovinske kartice, a posljednji u nizu koji je morao odstupiti zbog malverzacija s imovinom jest Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo