VIDEO: / 'Ivo je prvi predsjednik koji nije bio u zatvoru'

U kinu Europa ponovno je prikazan film Novo, novo vrijeme, koji je podsjetio na dramatična zbivanja prije 10 godina.

8.2.2010.
10:38
VOYO logo

"Nakon deset godina ostali smo isti, ali drukčije razmišljamo o vremenu koje smo proživjeli. Nismo obavili sve, to morate vi koji preuzimate obaveze. Izazova će biti puno, a ja mogu reći da odlazim mirno jer smo napravili dobar posao", rekao je predsjednik Stjepan Mesić nakon svečane projekcije Grlićevog filma Novo, novo vrijeme u kinu Europa.

Dokumentarni projekt Rajka Grlića i Igora Mirkovića u kinu Europa gledalo je oko 300 poznatih ličnosti – novinari, glumci i političari, a među njima i izabrani predsjednik Ivo Josipović, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.infopunkt.tv/embed.php?id=1446&video=4&bgcolor=FFFFFF&sirina=596

"Ivo je prvi izabrani predsjednik koji nije bio u zatvoru", našalio se Mesić te istaknuo kako Hrvatska nakon 'detuđmanizacije' ulazi u novo vrijeme parlamentarne demokracije. Ipak, dodao je, još uvijek je sveprisutna Crkva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se ne prikazuje često u dokumentarnom filmu, što je i sam primijetio, Mesić je prokomentirao kako je puno toga vidio što se dogodilo u vremenu i prostoru u kojem se nalazio u predsjedničkoj kampanji početkom 2000. godine.

Datum i mjesto održavanja svečane projekcije nisu odabrani slučajno. Naime, 7. veljače bila je godišnjica njegove izborne pobjede, dok je kino Europa mjesto gdje je prvi dokumentarni film Novo, novo vrijeme prikazan u redovitom kinoprogramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svečane projekcije redateljski dvojac snimao je nastavak filma Novo, novo vrijeme – deset godina poslije, u kojemu će se zasigurno pojavljivati predsjednik Mesić, njegov nasljednik Josipović te drugi akteri iz prvog filma, piše Jutarnji list.

Prethodni članci:

arti-201002050531006 arti-201002050505006 arti-201002030292006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo