VELIKO PRIZNANJE ZA HRVATSKI TURIZAM: / Promotivni video s našim sportašima i umjetnicima proglašen najboljim na svijetu

Image
Foto: YouTube

Za nagradu su pristigle čak 44 prijave, dok su u uži izbor ušli promotivni videouradci Hrvatske, Perua, Kolumbije i Jordana

10.4.2018.
10:26
YouTube
VOYO logo

Promotivni video Hrvatske turističke zajednice (HTZ) proglašen je najboljim svjetskim promidžbenim spotom za 2017. godinu. Radi se o videu s poznatim hrvatskim sportašima i umjetnicima, a HTZ je za njega dobio glavne nagrade žirija i publike.

Odluku je donio američki stručni i predstavnički žiri Citizine Networksa i National Association of Broadcasters (NAB). Video je osvojio i prestižnu nagradu 'Travel Video Awards' u kategoriji 'Best Video by Tourism Organization'. U online glasovanju publika je hrvatski promotivni turistički spot proglasila najboljim turističkim promotivnim spotom za 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodno prepoznat sadržaj

Dodjela nagrada održana je u Las Vegasu, a priznanje je preuzeo direktor HTZ-a Kristjan Staničić. 'S velikim veseljem i ponosom primili smo vijest o kandidaturi našeg promotivnog videa u kategoriji za najbolji video turističke organizacije, a osvojena nagrada za nas predstavlja ogromnu radost i satisfakciju. Ovo je potvrda da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su međunarodno prepoznati i prihvaćeni od struke, ali i od brojnih ljubitelja putovanja diljem svijeta“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako posebne zahvale upućuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u izradi promotivnog videa, te svima onima koji su svojim glasovima pridonijeli osvajanju ove vrijedne nagrade. "Čestitke svim finalistima i nominiranima koji su prezentirali svoje odlične projekte. Stvar je prestiža osvojiti nagradu u ovako jakoj konkurenciji", rekao je Staničić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nagradu su pristigle čak 44 prijave, dok su u uži izbor ušli promotivni videouradci Hrvatske, Perua, Kolumbije i Jordana.

Image
Foto: HTZ

Redatelj: Ova nagrada pripada cijeloj Hrvatskoj

'Nakon fantastičnih reakcija domaće i inozemne javnosti, iznimno sam ponosan što je naš trud i entuzijazam međunarodno prepoznat od strane Citizinea. Ova nagrada pripada svima nama, ali također pripada i cijeloj Hrvatskoj', izjavio je glavni redatelj videa Nevio Marasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promotivni video 'Ambasadori hrvatskog turizma' sniman je na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj, a u njemu je sudjelovalo desetero poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti, među kojima Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić.

Potvrda napretka

Nagradu je komentirao i ministar turizma Gari Capelli. 'Ova nagrada dokaz je uspješnog marketinškog pozicioniranja Hrvatske na stranim tržištima te potvrda progresivnosti u pristupu prezentiranja turističkih potencijala naše zemlje u cijelome svijetu. Izuzetno sam ponosan na svoj tim u Ministarstvu turizma koji je ovom projektu pristupio proaktivno i inovativno te zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom stvorio promotivni video čiju je kvalitetu prepoznala svjetska stručna javnost', izjavio je Capelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo