Zmije dovezene brodom? / VIDEO Bakrani strepe od dvometarskih pitona: 'Imamo informaciju da ih ima desetak'

Već deset dana građani Bakra ne spavaju mirno. S lučkog terminala pobjegli su navodno bijeli sjevernoamerički pitoni

17.5.2018.
21:04
VOYO logo

Bakranima nije do slavlja. Strepe zbog čak dva bijela pitona koji su snimljeni, ali već deset dana nitko ne zna gdje su.

Moguće da nije riječ samo o paru. No, zabrinjava činjenica da ih nitko i ne traži jer se ne zna tko bi ih trebao uloviti. Doznajemo da postoji mogućnost kako zmija ima još i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već deset dana građani Bakra ne spavaju mirno. S lučkog terminala pobjegli su navodno bijeli sjevernoamerički pitoni.

"Mogu razumijeti koliko se tek boje ljudi koji imaju malu djecu"... "Smatram, kad nije već autohtona vrsta, institucije su trebale stati na noge", ističu građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmije su se pojavile na ugljenu koji je iskrcan s broda iz Amerike. Radnici su ih snimili mobitelom.

"Ja sam ujutro odmah zvao prvo veterinarsku stanicu pa onda Zavod za javno zdravstvo, pa Lučku upravu, vatrogasce, sve službe i nije bilo odgovora. Došao je odgovor Ministarstva zaštite okoliša da oni nisu nadležni za rješavanje ovog problema. A tko je? Ja ne znam", ispričao nam je MarinoVeranić, rukovoditelj Terminala Bakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zna nitko. Vatrogasci bi pomogli, ali ne znaju kako. "Problem je to što su to egzotične zmije, znači opet ih ne možemo vratiti u prirodu jer nije to njihovo prirodno okruženje tako da tu bi neka druga služba trebala reagirati", kazao nam je HinkoMance, zapovjednik JVP Grada Rijeke.

Snimljene su dvije, riječ je o odraslim primjercima od barem dva metra, a problem će biti ako prežive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo informaciju da ih ima nekih desetak, da je viđeno na tom području kako izlaze. Da je tu istu zmiju odnijeti na neki granični prijelaz i da ste anonimnom prijavom rekli da se u tom autu nalazi ta i ta zmija, ja vjerujem da bi nadležne institucije znale tko je kriv i tko je odgovoran za tu zmiju", ističe AndrejRadalj, predsjednik Udruge za zaštitu prirode Jezero.

Bakrani se nadaju da kod njih neće preživjeti, jer se boje da bi idući put u vijestima mogli završiti nakon što pitoni izazovu tragediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo