'šaljem vojnički pozdrav...' /

'Vi ste utjelovljenje domoljublja, žrtve i hrabrosti!': Pročitajte Glasnovićevo pismo Skeji

Image
Foto: Pixsell

'Ne smijemo dopustiti da nam salonski stratezi i politički kameleoni i dalje upravljaju državom. Bog i Hrvati! ZDS', napisao je Glasnović

10.4.2019.
16:57
Pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik Željko Glasnović na Facebook stranici objavio je pismo Marku Skeji, ratnom zapovjedniku IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban.

IX. bojna HOS-a osnovana je 10. travnja, na isti dan kad se obilježava osnutak fašističke Nezavisne Države Hrvatske, talijanske marionete iz Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani pukovniče Marko Skejo,

šaljem vojnički pozdrav bojovnicima IX. bojne HOS-a iz hrvatskog Kupresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ulazite u anale hrvatske ratne povijesti kao utjelovljenje domoljublja, žrtve i hrabrosti.

Kad su bojovnici HOS-a bili na prvoj crti kod Vukovara i Bosanske Posavine do Dubrovnika, domovina je mogla spavati miran san. U svibnju i lipnju 1945. vodila se posljednja bitka Drugog svjetskog rata u Europi. Bojovnici HOS-a branili su svoja ognjišta u općini Odžak od navale horde boljševičkih sotonista. Nekoliko mjeseci prije opsade četnici s Ozrena zamijenili su kokardu s petokrakom.

Kad je jedan hrvatski bojovnik izvijestio zapovjednika obrane da streljivo nedostaje, pukovnik Petar Rajkovčić je odgovorio: 'Da, ali imamo zube!'

To ste vi – Odžak 1945., Vukovar 1991.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pukovnik Ivan Mamić bio je zapovjednik XIII. bojne HOS-a u Tomislavgradu. Nakon drugog teškog ranjavanja, doživio je kliničku smrt. Kada sam ga upitao kako mu se činilo umiranje, odgovorio je: 'Ugodno, kao topla kupka.' Uvjeren sam da je pukovnik Mamić danas 10. travnja s nama.

Vaša hrabrost potrebna je i danas pri izgradnji funkcionalne države. Boj između laži i istine, svjetla i tame, vjere i militantnoga ateizma, vodi se u svakom ljudskom srcu. Ne smijemo dopustiti da nam salonski stratezi i politički kameleoni i dalje upravljaju državom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bog i Hrvati!
ZDS

S poštovanjem,

general – pukovnik u mirovini
Željko Glasnović

Zagreb, 10.04.2019.", objavio je Glasnović na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo