Vesna Škare-Ožbolt brani 'iscjelitelja' Mekkija

Odvjetnički ured V. Škare-Ožbolt mogao bi platiti danak jer se ona nalazi u utrci za predsjednicu države, što se može smatrati nedopuštenim reklamiranjem.

2.12.2009.
14:45
VOYO logo

Marokanski iscjelitelj Mekki Torabi već neko vrijeme posjećuje Zagreb i navodno pomaže teško oboljelim građanima. Mnogi odlaze i u Maroko kako bi 'primili' njegove iscjeliteljske moći. Problem je, pak, nastao kada su neki za putovanje ili vodu koju prodaje zbog iscjeljenja navodno dali veliki novac, a nisu ozdravili.

U cijeloj priči 'sporna' i Škare-Ožbolt

Priču o Torabiju i njegovom pomoćniku Asadu Sabu Ajelu, navodnom prijatelju moćnih političara, iznio je Nacional, koji je nakon nekog vremena primio pismo odvjetnice i predsjedničke kandidatkinje Vesne Škare-Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona, naime, zastupa poznatog iscjelitelja te u pismu navodi kako su u kritičkom članku navedeni neistiniti navodi. Kako Torabi zbog toga ne bi Nacional sudski progonio, predlaže nagodbu u iznosu milijun kuna.

No, time u cijeloj priči više nije sporna samo "prevara", kako je nazivaju mnogobrojni građani koji su posjetili Torabija, nego i rad Vesne Škare-Ožbolt. Naime, prvi čovjek Hrvatske odvjetničke komore navodi kako odvjetnicima nije dopušteno reklamiranje, a Škare-Ožbolt radeći i sudjelujući u predsjedničkoj kampanji upravo to čini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je, po mom mišljenju, nedopustivo. Vesna Škare-Ožbolt je trebala zamrznuti svoj odvjetnički status i onda krenuti u predsjedničku kampanju. Odvjetnicima reklamiranje nije dopušteno, a to je upravo ono što ona čini. Stoga sam taj problem i predvidio kao temu za sljedeći Izvršni odbor HOK-a, te ću tražiti da se o tome tijelo izjasni", izjavio je za net.hr Leo Andreis.

Na izjavu Lea Andreisa, Škare-Ožbolt je reagirala šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam upoznata s tim da sam trebala zamrznuti svoj odvjetnički status, a o ostalom ne bih željela javno govoriti", kazala nam je predsjednička kandidatkinja.

Škare-Ožbolt se već jednom suočila s problemom reklamiranja. Naime, odvjetnički ured otvorila je tek iz drugog pokušaja, jer je HOK reagirao na njene izjave u medijima. Tada je već bivša ministrica pravosuđa izjavljivala kako kreće u odvjetnički 'biznis', što je HOK također smatrao reklamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pozive građana inspekcije odgovaraju da nisu nadležne

Novisno o "prijetnji", Nacional je i u najnovijem broju nastavio priču. U njoj iznosi svjedočenja građana koji navode kako je Torabiju na Velesajmu besplatno dodijeljen prostor u kojem ordinira. Inače, iznajmljivanje dvorane na Velesajmu stoji 20.000 kuna po danu, a odluku o besplatnom davanju prostora u najam mora donijeti Poglavarstvo Grada Zagreba.

Građani navode i kako Torabi ondje prodaje "Janu koju dodatno poboljšava s 25 nepoznatih elemenata". Pišu i kako iscjelitelju pri posjetu u Maroku dolazak u hotel u kojem odsjedaju plaćaju po 500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekala sam četiri sata u redu koji je sezao kroz Aveniju Dubrovnik, toliko je bilo ljudi da sam mislila da nikad neću doći na red, ali kad sam ipak došla, bilo mi je jasno zašto to tako brzo ide. Mekki me samo doslovno na jednu sekundu primio za ruku i samo što nije rekao 'marš dalje'... Kupila sam tri flaše vode za 18 kuna. Ako on zarađuje kunu po boci, to bi značilo da je za tu jednu sekundu zaradio tri kune", ispričala je za tjednik 65-godišnja Mara B. iz Zagreba.

Građani koji su se sa sumnjama obratili inspekciji Ministarstva zdravstva, sanitarnoj inspekciji ili financijskoj, s obzirom na prodaju vode, dobili su odgovor po kojem te inspekcije nisu nadležne. Državno odvjetništvo im je, pak, odgovorilo da ne mogu učiniti ništa dok netko ne podnese prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno i oni koji su ozdravili nakon posjeta Torabiju teško mogu medicinski dokazati da je to baš njegovih moći djelo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo