O PRVIH REZULTATIMA / Vesna Pusić: 'Tko god bude izabran za gradonačelnika, slaba izlaznost mu slabi legitimitet'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dolazak same kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba očekuje se oko 20 sati kada bi trebali biti poznati i prvi neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva.

4.6.2017.
19:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon prvih izlaznih anketa u stožeru Anke Mrak Taritaš su oprezni te čekaju prve neslužbene rezultate DIP-a u 20 sati.

"Nismo ništa novog saznali. Znali smo da će biti tijesan rezultat. Sad oprezno optimistični čekamo prave rezultate. Bio je cilj povećati izlaznost. Teško je bilo za očekivati da će baš svi koji su u prvom krugu glasali za osam kandidata glasati sada za dva kandidata. Svi koji su danas ostali soma su poručili da ne žele promjene', poručio je član njezig tima Igor Kolman zaTportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić također je prokomentirala rezultate: "Oni su u okviru statističke pogreške i bilo bi mi draže da je Anka Mrak Taritaš s gornje strane, da je ona u prednosti od tri posto". Također je izrazila žaljenje zbog niske izlaznosti jer smatra da tko god bude izabran za gradonačelnika, slaba izlaznost mu slabi legitimitet.

Na upit Tportala jesu li Mrak Taritaš naštetile priče o koaliciji  između HDZ-a i HNS-a, rekla je da ako Anka Mrak pobjedi da bi rekli da su priče o koaliciji pomogle, a ako izgubi da su joj naštetile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su primjetili da u stožeru nedostaje predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koji je pokrenuo cijelu priču o ulasku u Vladu Andreja Plenkovića, a koji je u prvome krugu već prije izlaznih anketa bio u stožeru svoje kandidatkinje.

Podsjetimo, Mrak Taritaš, kojoj su predizborne ankete predviđale nekoliko posto slabiji rezultat od Milana Bandića, nekoliko dana prije drugog gruga izbora našla se u središtu političke zavrzlame na nacionalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve glasnije spekulacije da bi HNS slijedećeg tjedna mogao spasiti HDZ od novih parlamentarnih izbora ulaskom u Vladu Andreja Plenkovića, dovele su do toga da je Anka Mrak Taritaš dala predsjedniku stranke Ivanu Vrdoljaku ultimatum: ili HDZ ili ja. Jasno je dala do znanja kako u bilo kakvoj kombinaciji s HDZ-om ne misli sudjelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo