želi je upoznati / Vesna je s 44 godine odlučila potražiti majku koja ju je ostavila na Cvjetnom trgu

Vesna Halavuk ima 44 godine i nikada nije upoznala svoju majku. Ostavila ju je kad je bila beba, anonimno, na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Cijeli život Vesna je žalila za majkom i onda je odlučila javno je potražiti

28.5.2015.
18:25
VOYO logo

"Mama javi se. nemoj se bojati bez razloga, šta je bilo bilo je. Imaš divnog unuka, šteta bi bilo da propustiš te divne trenutke u još malo života što nam ostaje."

Tako glasi poruka 44-godišnje Vesne Halavuk. Uputila je tužan, očajnički poziv majci koju nikada nije upoznala. Svaka njezina suza nosi teret izgubljenih zajedničkih godina. Prošle su 44 od kada je Vesna ostavljena u košari na Cvjetnom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod vratima gospođe Marije Virent, našla me u 19 sati i 10 minuta. pozvala je policiju, policija je došla na očevid, odmotala me pred njima, gledala ima li kakva ceduljica u košari", ispričala nam je Vesna. 

Ceduljice nije bilo. Smještena je u dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon nekog vremena dobila sam svoju skrbnicu, socijalnu radnicu Rajković Mariju. Dobila sam ime, nazvali su me u socijalnom domu Vesna i '73. godine moji su roditelji iz Koprivnice došli po mene. 

U obitelji koja ju je usvojila nije uvijek bilo lako. Tata je, priča nam, bio dobar čovjek, ali mama je bila jako stroga. Ipak, proživjela je i lijepe trenutke. Sve do prvog dana škole, otada je život bio borba za uklapanje u surovu sredinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo strašno za mene, a ne možete pomoći. To je jako teško, većinom su mi se rugala djeca iz bogatih obitelji, ona djeca koja su bila iz radničkih obitelji ne", prisjetila se Vesna. 

Danas te dane pokušava zaboraviti. U isto vrijeme život joj je skroman i bogat. Jer iako s malom mirovinom supruga Josipa obitelj jedva preživljava, ljubav je u ovoj kući neizmjerna. Njih dvoje i 24-godišnji sin za kojeg bi sve dala. Baš zato zna da je njezina majka morala imati nezamislive razloge da je ostavi. Niti jedna majka ne bi to, kaže Vesna, samo tako učinila.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih samo znati zašto sam ostavljena, pod kojim okolnostima. Voljela bih da mi to moja majka ispriča", rekla je. 

Vesna vjeruje kako ima i sestru. jer, pred istim vratima ostavljena je deset godina ranije još jedna djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molila bi gospođu Mariju Virent da je javi ako je živa. Ako nije, neka mi se javi njezina pokćerka, koja je isto tako bila ostavljena kao i ja. Možda mi može pomoći put do moje majke. Voljela bi da zajedno podijelimo priče", nada se Vesna.

Tužne priče koje bi, ako Vesna pronađe majku, mogle imati sretan kraj.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo