Lana Popović / Veliki uspjeh: Hrvatica imenovana šeficom Coca-Cole za 26 europskih zemalja

Image
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

lana Popović do sada je vodila diviziju za sjeveroistočnu Europu

24.10.2018.
9:35
Goran Jakuš/PIXSELL
VOYO logo

Tvrtka Coca-Cola objavila je kako je Lana Popović imenovana novom predsjednicom Grupe za srednju i istočnu Europu. Na toj će poziciji zamijeniti Nikosa Koumettisa koji postaje nadležan za Europu, Bliski istok i Afriku (EMEA), za 120 država s čak 2,4 milijarde ljudi.

Lana Popović na novu funkciju dolazi s pozicije direktorice za sjeveroistočnu Europu, a ubuduće će biti zadužena za 26 država, od Rusije do Italije.

Popović je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a Coca-Coli se pridružila 2001. Direktoricom marketinga za RH, zatim i za BiH imenovana je 2006. Godinu dana kasnije postala je direktorica poslovanja Coca-Cole za jugoistočnu Europu, 2016. za Poljsku i Baltik, a 2017. poslovne jedinice za razvoj Coca-Colinog poslovanja u sjeveroistočnoj Europi – u Rusiji, Poljskoj, Ukrajini, Bjelorusiji, Latviji, Litvi, Estoniji i Moldaviji. Coca-Cola je nedavno ušla u novu tržišnu kategoriju biljnih napitaka od soje, riže, badema, zobi i kokosa AdeZ, s i bez voćnih sokova, sa stevijom, bez dodanih šećera..., a za 5,1 mlrd. eura preuzela je i vodeći svjetski brend kave Costa Coffee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo