SVE SLUŽBE NA TERENU / Velike poplave u Gospiću: Neke dionice su zatvorene, a poplavljeno je i nekoliko stambenih objekata

Image
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Tijekom današnjeg dana očekuje se smirivanje stanja, otvaranje cesta i potpuna normalizacija života

27.12.2021.
8:32
Denis Kapetanovic/PIXSELL
VOYO logo

U posljednja dva dana Gospić su pogodile obilne oborine te je došlo do izlijevanja iz korita rijeka Novčice, Bogdanice i bujice Tisovac. Hrvatske su vode uspostavile izvanredne mjere obrane od poplava.

Kuće nisu ugrožene. Novčica se u Gospiću dignula gotovo do maksimuma i sve interventne službe su spremne kako bi se podignuli zečji nasipi. U nedjelju je bilo pet prijava za intervencije vezano za ispumpavanje vode iz podruma i gospodarskih objekata. "Neke su ceste neprohodne, ali postoje alternativni pravci. Najteže je u Ličkom Novom, a u Pazarištima se situacija smirila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZLILE SE RIJEKE /

Poplave na širem gospićkom području, u pojedinim mjestima voda nije za piće

Image
IZLILE SE RIJEKE /

Poplave na širem gospićkom području, u pojedinim mjestima voda nije za piće

Ograničen je cestovni promet

Milan Mataija, načelnik Stožera civilne zaštite Gospića rekao je za HRT kako se tijekom današnjeg dana očekuje smirivanje stanja, otvaranje cesta i potpuna normalizacija života.

"Trenutno je najteže na području Ličkog Novog, gdje je poplavljeno pet stambenih i nekoliko gospodarskih objekata i stanovništvu je otežana prometna komunikacija zbog zatvorene dionice Lički Novi - Žabica (Gospić). Na terenu su sve službe i Stožer civilne zaštite grada Gospića, koji su na dispoziciji ugroženom stanovništvu na poplavljenom području. Na području Pazarišta vodostaj bujice Tisovac je u blagom opadanju", objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog trenutačne situacije ograničen je cestovni promet na sljedećim dionicama:

Mala Plana - Velika Plana
Podastrana - Donje Pazarište
Lički Novi – Žabica
Smiljan – Trnovačko Novoselo
Smiljan – Rastoka
Lički Novi – Podoštra
Žabica - Gospić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo