Snijeg stvorio probleme /

Velike količine snijega odsjekle Hrvatsku, problemi u prometu od sjevera do juga zemlje: u Gračacu ledena apokalipsa

Toliko smo vapili za zimom usred zime i sada kada je konačno pala velika količina snijega, a zima pokazala svoje pravo lice - mnogi su se našli u problemima

7.2.2018.
18:40
VOYO logo

U Gračacu ovakav snijeg u veljači rijetko vide i najstariji, a štete na voćnjacima će tek zbrajati. „Ovo je treći put u mom vijeku. Eto tako, koliko ja znam. Šteta je velika. To se za moj vijek više neće moći oporaviti.“, rekao je Rade Pantelić iz Gračaca.

Poledica, snijeg i vjetar izazvali su probleme u prometu. “Mijenja se ledena kiša, tuča i obićna kiša. Malo je stanje nezgodno i kaotično po pitanju i prometnica, a i drveća su popadala, grane su pale na prometnicama.“, kazala je načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvim ovogodišnjim snijegom prekriveni kolnici uzrokovali su prometni kaos i u na sjeveru države. Na području Međimurske županije dogodilo se desetak prometnih nesreća.

Granični prijelaz Goričan bio je potpuno blokiran kamionima koji nisu mogli voziti. Automobili su izlijetali s prometnica u Varaždinskoj okolici, a najteže je bilo između Preloga i Otoka gdje je 24-godišnja vozačica automobilom izletjela s ceste i zabila se u drvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim na sjeveru Hrvatske, problema je bilo i na jugu. Zbog ledene kiše promet je bio usporen kod Benkovca, a prevrnuti kamion blokirao je A1 kod Blata na Cetini.

I dok snijeg vozačima otežava život, oni bezbrižniji su ga s nestrpljenjem dočekali. Tako je jedna grupa Francuza u Zagrebu napravila snjegovića.

A međimurska djeca su školski dan učinili zabavnijim.

Provjerili smo i kako se Zagreb snašao prvog pravog snježnog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo