VELIKE ČISTKE U HDZ-U KREĆU NA JESEN: / Smjena Šukera sa čela Kluba zastupnika, novi šef Brkić?

Image

Glavna HDZ-ova stranačka tijela, Predsjedništvo, Nacionalno vijeće i Središnji odbor jučer su se sastala, a glavne teme bile su izmjene Statuta na Saboru stranke 28.

20.5.2016.
9:44
VOYO logo

Članovi Predsjedništva uvjeravaju da nije bilo burnih rasprava i kritika, a da se razgovaralo o funkcioniranju Kluba zastupnika i aktualnoj političkoj situaciji. Glavni tajnik Milijan Brkić najavio je da se osniva stranačka radna skupina koja će predložiti rješenja koja će se ticati i izmjena saborskog Poslovnika kada je riječ o nedolascima zastupnika u Sabor.

Izmjene Statuta idu pak u smjeru stopiranja gomilanja funkcija, pa tako članovi HDZ-a neće istodobno moći biti članovi dvaju nadzornih odbora ili upravnih vijeća, a ubuduće će se šefovi lokalnih organizacija na svim razinama birati prema načelu jedan član – jedan glas, kao i zamjenik predsjednika HDZ-a. Predlaže se i da saborski zastupnici pet velikih gradova ubuduće neće moći biti i gradonačelnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRKIĆ SIGURAN DA JE SVE POD KONTROLOM: ‘Nitko u HDZ-u nije za prijevremene izbore, a koliko znam ni u Domoljubnoj koaliciji i Mostu’

Uskoro novi potpredsjednici Kluba zastupnika HDZ-a

Kada je riječ o funkcioniranju Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, Brkić je rekao da će se na sljedećoj sjednici Predsjedništva predložiti novi potpredsjednici Kluba zastupnika jer su Gordan Jandroković i Davorin Mlakar podnijeli ostavke nakon trećeg fijaska s kvorumom i da zasad nema drugih promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić se na jesen vraća u Sabor i vrlo vjerojatno preuzima mjesto šefa Kluba od Ivana Šukera, iako je rekao da on nema nikakvih ambicija osim pomoći svojim 'skromnim znanjem'.

Image
ŠUKER ZBUNJEN PRED NOVINARIMA: /

'Karamarko mi nije rekao da će me smijeniti!'

Image
ŠUKER ZBUNJEN PRED NOVINARIMA: /

'Karamarko mi nije rekao da će me smijeniti!'

Brkić: Nisam Nostradamus

Na Karamarkovu izjavu da on ne mora biti ništa u Vladi, ali da će ostati pošten čovjek, i novinarsko pitanje može li Vlada preživjeti bez Karamarka, Brkić je rekao da nema Mesija i nezamjenjivih, ali da su Domoljubna koalicija i Most preuzeli odgovornost za upravljanje državom i dok je to tako Karamarko je potpredsjednik Vlade, a vidjet ćemo hoće li “sutra biti nešto više”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to “više” znači, Brkić je rekao da nije Nostradamus. Rekao je i da nije za prijevremene izbore. Ujutro prije Predsjedništva izjavu je dao i Karamarko. Na pitanje je li s kolegama u stranci razgovarao o slučaju Konzultantica te hoće li od njih tražiti podršku, odgovorio je: “Stranka je uz mene”. Demantirao je i da je HDZ podijeljen. Među ostalim poručio je : "Podijeljena stranka ne pobjeđuje. Pobjeđivali smo stranke koje su imale prekrasne rejtinge, i Milanovića i njegovu bulumentu. Gdje su sada? Gledajte čime se bave. Obećali su pakao. Četiri godine imali smo pakao s njima i jedino što mogu raditi jest proizvoditi ovaj pakao koji i proizvode, a vjernici će reći – i završit će u paklu!"

Sinoć se nakon sastanaka stranačkog Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a na Facebooku oglasio i šef te stranke Tomislav Karamarko. Najavio je da će novom snagom i energijom započeti novi pobjednički ciklus koji će još dugo trajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo