75 kaznenih djela / Velika prevara: u Virovitici 23 obrta i pravne osobe oštetili proračun za 960 tisuća kuna

Image

Virovitičko-podavska policija podnijela je kaznene prijave protiv 23 obrta i pravnih osoba, zbog ukupno 75 kaznenih djela zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

5.1.2017.
10:21
VOYO logo

Virovitičko-podavska policija podnijela je kaznene prijave protiv 23 obrta i pravnih osoba, zbog ukupno 75 kaznenih djela zlouporaba ovlast u gospodarskom poslovanju, kojima su oštetili državni proračun za više od 960 tisuća kuna, priopćeno je u četvrtak iz policije.

Virovitičko-podravska policijska uprava je, po zahtjevu Državnog odvjetništva u Virovitici tijekom 2016. godine provela kriminalističko istraživanje nad obrtima i pravnim osobama, te su utvrdili kaznena djela u slučajevima gdje je provođeno sufinanciranje zapošljavanja od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), pri čemu je HZZ raskinuo ugovore zbog nepoštivanja ugovornih odredbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjeravajući raskinute ugovore u razdoblju od 2010. do 2014. godine, kod 23 obrta i pravnih osoba, utvrđeno je ukupno 75 kaznenih djela i to: zlouporabe u gospodarskom poslovanju, povrede prava na rad, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, subvencijske prijevare, te slučajeve neisplate plaće i prijevare.

Njima je državni proračun oštećen za oko 966.766 kuna, naveli su iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo