BROD MU JE PRONAĐEN JUČER / Velika potraga za ribarom kod Kornata i Pašmana: 'Nadamo se da se uspio domoći kopna'

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL, Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ribar je jučer oko podneva iz Murtera isplovio prema otoku Vrulje na Kornatima i od tad mu se gubi trag

17.3.2019.
10:59
Filip Brala/PIXSELL, Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Potraga za ribarom koji je nestao jučer poslijepodne u akvatoriju otoka Murtera, nastavljena je rano jutros. Šire područje kornatskog arhipelaga, uz Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru Rijeka, pretražuju i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Lučka kapetanija Šibenik, Lučka kapetanija Zadar, pomorska policija, jet-ski HGSS Stanice Zadar, dva potražna psa, 12 dronova, članovi DVD-a Pašman, te 20 članova HGSS-a iz svih dijelova Hrvatske.

"Oko 5.30 sati Lučka kapetanija Šibenik započela je potragu gumenjakom, a helikopter HGSS-a poletio je nešto prije 8 sati", izjavila je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor, piše Šibenski portal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temperatura mora je 12 °C"

Trenutno je u tijeku detaljan pregled sjevernog dijela kornatskog otočja te dio ispred otoka Pašman u Zadarskoj županiji. Potraga za nestalim ribarom odvijala se i noćas, i to uz pomoć termokamera.

"U potragu je uključena brodica Nacionalnog parka Kornati, dva broda Lučkih kapetanija te dva broda policije. Pretražujemo zapadnu stranu murterskog mora i južni dio otoka Pašmana. Temperatura mora je 12 °C i zbog toga  je mogućnost preživljavanja manja. Međutim, potraga je usmjerena i na hridi i pučinu, jer se nadamo da se uspio domoći kopna", kazao nam je šibenski lučki kapetan Robert Baljkas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribar je jučer oko podneva iz Murtera isplovio prema otoku Vrulje na Kornatima, i od tad mu se gubi trag. Policija je dojavu o njegovom nestanku zaprimila oko 16.20 sati. Pola sata kasnije pronađen je njegov brod kod otoka Sit, ali ne i ribar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo