nevrijeme stvara probleme / Velika količina kiše obrušila se na Istru: Bujaju rijeke, jugo divlja obalom - najgore se tek očekuje

Image
Foto: Arhiva/Sanjin Strukic/PIXSELL

Centar Pule je pod vodom, izlijevaju se šahtovi, a u cijelom starom dijelu grada osjeća se jak i oštar miris kanalizacije

2.2.2019.
22:12
Arhiva/Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Obilna kiša koja više od 24 sata pada na dijelu riječkog područja, dovela je do porasta vodostaja Rječine.

U Martinovom selu na snazi su redovne mjere obrane od poplave, a vodostaj u 17:40 sati iznosio je 98 cm, što je vrlo blizu granice kada se proglašavaju izvanredne mjere obrane od poplave, piše RIMeteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ostalim mjernim lokacijama vodostaj Rječine nije doveo do uvođenja mjera.
Nove oborine koje se očekuju mogle bi dovesti do proglašavanja izvanrednih mjera obrane od poplave u Martinovom Selu.

Osim Rječine, mjere su proglašene i na nekim mjernim postajama na Kupi i Dobri. U mjestu Kupa, na snazi su redovite mjere obrane od poplave uz vodostaj od 324 cm. Nešto ranije danas bile su na snazi i izvanredne mjere obrane od poplave. Na rijeci Dobri uvedene su pripremne mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar Pule pod vodom

Centar Pule je pod vodom, izlijevaju se šahtovi, a u cijelom starom dijelu grada osjeća se jak i oštar miris kanalizacije, prenosi Glas Istre.

Subotu u Istri cijeli dan obilježava oblačno vrijeme uz čestu kišu koje je palo u obilnijim količinama. Trenutno obilna kiša i dalje natapa istok Istre. Kako javlja Istramet, do 21 sat gledajući posljednja 24 sata, najviše kiše palo je u Matuljima, 102 mm. U središnjoj Istri palo je uglavnom između 50 i 90 mm, dok su najmanje količine zabilježene na novigradskom području (19 mm) i u Puli (16 mm).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijed obilne kiše nabujala je Pazinčica, a vodostaj postupno raste i u Pazinskoj jami.

Ozbiljna kiša večeras natapa istok Istre, a oborinama još nije kraj. U Juranima kod Svete Katarine zabilježeno je 91 mm, Jurazinima 89 mm, Labinu 87 mm, Raklju 77 mm, te Čepićkom Polju 74 mm. Vodostaj Raše u naglom je porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema portalu voda.hr., u 20 sati i 40 minuta u Potpićnu iznosio je čak 589 cm što je u zoni izvanrednih obrana od poplave. Obilna kiša nastavit će padati i u idućim satima. Istok Istre je u problemima, vjerojatno već lokalno ima bujica. Zapad je sukladno očekivanju većine modela uglavnom pošteđen jakih pljuskova. Obilna kiša večeras nije zaobišla ni krajnji jug Istre. Naša meteorološka postaja u Medulinu bilježi 54 mm, a na Rtu Kamenjaku 50 mm. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo