Suzbijanje zaraze / Velika donacija prvog čovjeka HNS-a: 'Andrija Štampar' dobio novog pomoćnika u borbi protiv korone

Donacija je vrijedna gotovo 20.000 eura

22.7.2020.
19:10
VOYO logo

Novi pomoćnik vrijednih stručnjaka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" zove se Nextractor. Zahvaljujući njemu, moguće je obraditi 48 uzoraka u samo dvadesetak minuta.

"Dobili smo jedan izvrstan uređaj koji je za izolaciju nukleinske kiseline stigao iz Južne Koreje", kazala je Jasmina Vraneš, voditeljica službe za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a Dr. Andrija Štampar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nam je ogroman pomak jer sad maksimalni dnevni broj uzoraka nije više 320, nego 500", pojasnila je Vraneš. 

Ovaj kompaktni uređaj sve obavlja sam. Zavodu ga je donirao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza te uručio stručnjacima Zavoda i posebne zahvalnice te suvenire kao nagradu za predan rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potrebna disciplina /

Apel liječnika: Držite razmak, nosite maske, perite ruke sapunom i izbjegavajte okupljanja

Image
potrebna disciplina /

Apel liječnika: Držite razmak, nosite maske, perite ruke sapunom i izbjegavajte okupljanja

"Razgovarao sam sa svim zdravstvenim djelatnicima koji su pomogli hrvatskom nogometu, hrvatskom projektu za cijeli svijet. U jednom trenutku su im trebala sredstva i rekao sam im da ako mogu imalo pomoći, jedan milimetar jednog igrača, jednu loptu, da bude u njihovom žargonu, ne u nogometnom nego zdravstvenom, drago mi je i za to sam ponosan", rekao je donator uređaja i predsjednik HNS-a Davor Šuker. 

"Kada sam razgovarao s gospodinom Šukerom praktički smo se dogovorili u dvije minute isto kao i za ovaj veliki projekt testiranja igrača prve nogometne lige. Davor je rekao da neće HNS, nego da će on i mislim da je još jednom pokazao koliko zaista veliko srce ima", kazao je ravnatelj NZJZ "Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donacija je vrijedna gotovo 20.000 eura i omogućit će da se udvostruči dosadašnji maksimalni kapacitet testiranja u Zavodu

"Vjerujem da ćemo na jesen moći po danu obaviti između tisuću i pol i dvije tisuće testiranja", optimističan je Šostar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od ključnih koraka u suzbijanju širenja koronavirusa svakako je veći broj testiranja, a to će sigurno biti lakše ostvarivo uz ovog marljivog pomoćnika.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo