NAJVEĆE IZNENAĐENJE RAMLJAKOVE KADROVSKE KRIŽALJKE: / U novoj Agrokorovoj upravi bit će i bivši direktor Podravke!?

Image

Kako je najavljeno, u ponedjeljak, 5.

2.6.2017.
15:19
VOYO logo

Prema posljednjem prijedlogu čovjek od najvećeg Ramljakova povjerenja, koji će mu postati 'desna ruka' je 48-godišnji Teo Vujčić, donedavni direktor zrenjaninskog "Dijamanta", dok bi za sektor prehrane mogao biti zadužen bivši direktor Podravke, Zvonimir Mršić!

Teo Vujčić, odmah nakon odlaska prisilne uprave Antonija Alvareza III., postavljen je za predsjednika Uprave Konzuma te je zamijenio dotadašnjeg prvog čovjeka Konzuma Slavka Ledića i člana Uprave Domagoja Jelenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Slobodna Dalmacija, u ponedjeljak će ga Alvarezov nasljednik Ante Ramljak postaviti i na čelo nadzornih odbora "PIK Vrbovca" i "Zvijezde". Vujčić je već bio na čelnom mjestu "Zvijezde" prije nego ga je Ivica Todorić poslao u Zrenjanin.

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Iako su rekli da više ne daju novac Agrokoru, pregovori s Sberbankom, čini se, nisu gotovi

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Iako su rekli da više ne daju novac Agrokoru, pregovori s Sberbankom, čini se, nisu gotovi

Bogata biografija

Prije dolaska u Agrokor Vujčić je radio u "Luri", konzultantskoj kući "AT Kearney" i splitskoj mljekari "Mils", a imao je i vlastiti biznis. Riječ je o Imoćaninu s doktoratom na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u "PIK Vrbovcu" i u "Zvijezdi" Vujčić će biti i na čelu Nadzornog odbora "Leda", kojeg čeka najmukotrpnije raspetljavanje dužničkih odnosa unutar nekadašnjeg Todorićeva koncerna.

U Nadzornom odboru "Leda" Vujčiću će društvo, prema prijedlogu za nadolazeću skupštinu društva, praviti Vladimir Bošnjak i Luka Cvitan. Osječanin Vladimir Bošnjak (44) radio je, kao i Ramljak, u brokerskoj kući "CAIB", koja više ne postoji. Poslije CAIB-a, bio je na visokim menadžerskim pozicijama u tvrtkama vezanima uz nekadašnju "Hypo banku", danas "Addiko banku", kao i u još nekim tvrtkama što se bave tržištem kapitala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjak je drugi najveći čovjek od povjerenja Ante Ramljaka, jer će biti imenovan i na čelo NO "Konzuma", porečke "Agrolagune" i "Jamnice", te za člana NO "Zvijezde". Uz njega i Vujčića, najviše funkcija u "Agrokoru" u ponedjeljak bi trebao zadužiti Luka Cvitan.

I Zvonimir Mršić, donedavni predsjednik uprave Podravke, bit će novo pojačanje Agrokora, i bit će zadužen za sektor prehrane, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonimir Mršić je u Podravku došao nakon afere Spice, pa dobro zna što znači upravljati kompanijom u kojoj se mora razviti drugačija korporativna kultura i pojačati transparentnost prema svim dionicima. Mršić je za proizvode Podravke našao nova tržišta od Azije do Afrike. Kontakti s tih tržišta sada mu mogu pomoći na novoj funkciji u Agrokoru.

Nakon što je zbog politike morao otići iz Podravke, što se zapravo i preklopilo s istekom mandata, Mršić nam je priznao da se vidi i dalje samo u biznisu te da ga politika, koja se godinama za njega vezala, više ne zanima. Posljednjih tjedana nagađalo se da se vraća u SDP, no na kraju veći izazov za njega je pomoć koncernu čije je spašavanje važno za domaće gospodarstvo, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojna imena iz Agrokora

Nakon što je unutar menadžerske strukture holdinga "Agrokora" izabran kao jedan od najbližih Ramljakovih suradnika, Cvitan će u nadzorne odbore "Konzuma" i "Belja". Riječ je o najmlađem kandidatu za nadzorne odbore "Agrokorovih" kompanija, koji je profesionalna iskustva nakupio u samom koncernu.

Unutar "Agrokora" Ramljak je pronašao još nekoliko menadžera i menadžerica koje će početkom idućeg tjedna postaviti u nadzorne odbore kompanija unutar koncerna. Riječ je o Anji LinićSikavici i Dubravki Jusić-Crvenković koje su do odlaska Ivice Todorića iz kompanije radile u odnosima s javnošću "Agrokora", sada će biti u nadzornim odborima "Konzuma", "Zvijezde i "Jamnice". Dubravka Jusić-Crvenković još ranije je imenovana u novi nadzorni odbor "Tiska", gdje je odlukom Ante Ramljaka već promijenjena i uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi novih nadzornih odbora negdašnjih Todorićevih tvrtki nalaze se i Ivica Tomljenović koji će biti imenovan u nadzorne odbore "Mladine" iz Jastrebarskog, "Agrolagune" i "Belja", Ivona Skerlev koja će biti na čelu tvrtke "Zvijezda" i PIK Vrbovec, Dunja Šimunić Mehdin ide u PIK Vrbovec i "Mladina", Irena Weber na čelo "Agrolagune", "Tiska", Hido Lajtman u "Konzum", "Agrolagunu", "Tisak" i Dubravko Perović, koji će ući u nadzorne odbore vukovarskog VUPIK-a i "Jamnice", piše Slobodna Dalmacija.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo