Velika akcija: Pomozimo Bjelovarcanu Sasi Sakanovicu Kovacicu Sekiju

Bjelovarcanin Sasa Sakanovic Kovacic Seki ima ALS i hitno mu je potrebno 30,000 eura za odlazak na lijecenje maticnim stanicama u Kini.

10.9.2014.
12:30
VOYO logo

Ledeni izazov globalno je promovirao potrebu za vecom pomoci oboljelila od ALS-a, amiotroficne lateralne skleroze. Ta bolest pocinje kao slabost u misicima, trzanje ili grcenje, a potom progresivno onesposobljava hod, govor, gutanje i na kraju disanje.

Sasa Sakanovic Kovacic Seki radio je kao ucitelj dok se 2011. godine nije morao odvojiti od svojih ucenika zbog ove teske bolesti. Raniji pokusaji lijecenja u Rovinju nisu uspjeli pa je njegiva obitelj, cim je cula za lijecenje maticnim stanicama u Kini iz koje za sada dolaze impozantni rezultati, krenula u borbu za mjesto u programu. Trebalo je zivaca i novaca, ali napokon je stigao i pozitivan odgovor. No, kako alternativna medicina nema potporu HZMO-a, obitelj nema drugu opciju osim prihvatiti prijedlog prijatelja da pokusaju sakupiti potrebna sredstva. Za putovanje i lijecenje potrebno im je oko 30.000 eura, a nazalost vremena im je preostalo vrlo malo- manje od 30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarski ugostitelji su se udruzili u akciji prikupljanja pomoci - prihod od svake kave prodane u njihovim kaficima sutra (cetvrtak, 11.9.2014.) od 9-12 sati donirat ce se za Sekijevo lijecenje u Kini. Video porukom glumac Goran Navojec i nogometas Ognjen Vukojevic pozvali su ljude na akciju, a potvrdeno je sudjelovanje i jednog kafica u Sloveniji. Organizatori pozivaju na sirenje akcije.

Svi koji bi zeljeli pomoci, a nemaju ugistiteljski objekt ili drugog nacina prikupljanja sredstava, mogu svoju donaciju uplatiti na racun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Racuni za donacije iz Hrvatske: TARITAS SANJA HR6524840083115264953 Inozemni: SAKANOVIC MILKA HR1524840083291963769 SWIFT RZBHHR2X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo