Novi rekordi /

Velika akcija hrvatske policije: U prvih deset mjeseci ove godine zaplijenjeno preko 4 tone marihuane

Hrvatski policajci uspješni u borbi protiv krijumčarenja droge

11.11.2018.
20:41
VOYO logo

U Karlovcu je zaplijenjeno najviše droge u jednoj akciji na području te policijske uprave. Na odmorištu Nadin najveća pojedinačna zapljena u povijesti policijske uprave Zadarske.

U Vukovarsko - srijemskoj županiji najveća pojedinačna zapljena posljednjih godina.  Sve to u dva mjeseca. Rezultati su to velikog uspjeha hrvatske policije u borbi s krijumčarenjem droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da se nitko bez droge ne vozi našim cestama, svaki dan neka zapljena. Da će kraj godine biti uspješan za policiju pokazalo se već krajem rujna.

Tada je na Nadinu zaplijenjeno 52 kilograma marihuane. Riječ je bila o rutinskom pregledu, ali vozača je odao miris koji je službenike zapuhnuo čim je otvorio prozor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Iz vozila se osjetio intenzivan miris kanabisa, a na zadnjem sjedištu uočena je velika torba popucanih šavova iz koje su virili paketi“, rekao je Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske.

Potom su se zapljene nastavile na kontinentu. Prvo je nakon pucnjave u Dubravi policija pronašla 30 kilograma marihuane.

VEZANE VIJESTI:

„Policija je iznijela po mojoj gruboj procjeni između 20 i 30 papirnatih njihovih vreća za istragu“, kazao je Željko iz Dubrave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A potom je u Zagorju palo 17 dilera i razotkriveno je njihovih pet tajnih laboratorija. Zaplijenila je dodatnih 55 kilograma marihuane, 666 stabljika konoplje te manje količine kokaina i heroina.

Nije bio uspješan samo lov na marihuanu. Krajem listopada u repu prtljažnog prostora aviona pronađeno je više od kilogram kokaina visoke kakvoće kojeg su pokušali prokrijumčariti pilot Amerikanac i kopilot Nigerijac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„On ostavlja dojam čovjeka onakvog upravo koliko ima godina, 54, obiteljski je čovjek kako je rekao, dvoje punoljetne djece“, rekao nam je Emir Midžić, odvjetnik uhićenog kolumbijskog državljanina.

Dan kasnije na graničnom prijelazu Ilok - Bačka Palanka uhićen je muškarac sa 74 kilograma marihuane. Automobil je bio potpuno preuređen za krijumčarenje. Marihuane je bilo posvuda. U podvozju, ispod suvozačkog sjedišta, u vratima, ispod rezervne gume te  spremniku za plin.

Krijumčarilo se i morem, ali ni tim putem nisu bili puno uspješniji. Ni oni u Rijeci ni oni koju su drogu izgubili u moru kod Orebića, Mljeta i Korčule. U pitanju je bilo čak 157 kilograma marihuane.

Policajce nisu uspjeli prevariti ni oni najdomišljatiji koji su drogu sakrili u krovu kamiona. Prvi je uhićen u Zagrebu sa 95 kilograma marihuane, drugi u Tovarniku sa čak 300 kilograma. Prošle godine zaplijenjeno gotovo 3 tone marihuane. A u prvih deset mjeseci ove godine čak tona više. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Službe kriminaliteta droga, Dražen Rastović komentirao je kako je za ove velike zaplijene zaslužan kontinuirani rad hrvatske policije i hrvatske carine. 

"Nikad nismo zabilježili tako veliki porast proizvodnje i krijumčarenja svih vrsta droga. Droge ima jako puno na ilegalnim narko tržištima kad pričamo o marihuani. Imate domaći uzgoj koji nije velik, konstantan je iz godine u godinu, ali najveće količine marihuane potječu iz Albanije", poručio je Rastović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S druge strane imate enormnu količinu proizvodnje kokaina u Južnoj Americi pogotovo u Kolumbiji, Peruu i nekim drugim državama Južne Amerike. Tu su naravno prisutne i kemijske droge i nove psihoaktivne supstance. Najzahtjevnije su stvari vezane uz internetsko trgovanje droge i tu Hrvatska policija ulaže velike napore jer se radi o najsufisticiranijem obliku trgovine i naručivanja i trošenja droga", kazao je Rastović

Ostatak razgovora pogledajte u videu. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo