Isplatilo se / Velik dan za riječke studente: useljavaju u nove paviljone sveučilišnog Kampusa na Trsatu, vrijedne 180 milijuna kuna

Danas je velik dan za riječke studente - useljavaju u nove paviljone sveučilišnog Kampusa na Trsatu, vrijedne 180 milijuna kuna

20.9.2016.
19:00
VOYO logo

Đakovčanin Marko prvi je uselio u nove paviljone i ne može skriti zadovoljstvo.

"To su apartmani, 2 sobe, znači 4 osobe. 4 osobe će dijeliti 1 kupaonicu, imamo tuš, wc, kuhinju te mali dnevni boravak", rekao je Marko Berberović, student iz Đakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tri moderna paviljona ima 750 kreveta. Svi su popunjeni. Ove godine, mjesečna cijena po studentu je 532 kune, u što su uključene režije i besplatan internet. Tržišna cijena je dvostruko veća.

"Studenti participiraju pola, a mi smo osmislili program za studente ranjivih skupina gdje ćemo subvencionirati kroz sveučilišne programe", tvrdi Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valentina je na zadnjoj godini, a sobu će dijeliti sa sestrom brucošicom.

"Ovo je dom koji bi trebao spašavati i one odlične studente i one malo manjeg, socijalno slabijeg imovinskog statusa", rekla je studentica Valentina Havoić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim novca iz europskih fondova i Grad Rijeka dao je ogroman doprinos - za zemljište i infrastrukturu više od 133 milijuna kuna. Isplatilo se. U punom sjaju paviljoni će zasjati do kraja mjeseca kada u njih usele svi studenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo