Crkve uoči Uskrsa prazne / Velečasni Matošević: 'Nakon ove krize naučimo biti bolji ljudi, živimo prave vrijednosti koje nisu prolazne'

Velečasni Domagoj Matošević, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, svetu misu služio je bez vjernika

10.4.2020.
19:42
VOYO logo

Crkve uoči Uskrsa prazne. Velečasni Domagoj Matošević, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, svetu misu služio je bez vjernika. Nije ih bilo niti danas na križnom putu u našem najpoznatijem svetištu.

"To je za nas svećenike, jednako kao i za vjernike jedna vrta patnje, sveta misa se slavi u zajedništvu. Mi kršćani seb doživljavamo kao jednu veliku obitelj, a kada ona ne može biti na okupu, to je bolno. Svjesni smo da je to zbog dobra naše obitelji i dobra vjernika. Ovo što sami slavimo mise i ostale sakramente je znak ljubavi, kako ne bi ugrozili život drugoga, a život je najveći božji dar", kaže Matošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki put kad se susretnemo s nekom patnjom normalno je da pitamo: 'Bože, zašto?'  ta pitanja jesu jedan način razgovora s Bogom, jedna vrsta molitve. Vjerujemo da ćemo ovu krizu prevladati", dodaje.

Ističe kako je svaka kriza prilika za rast i napredovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo svi mi ljudi biti zahvalni za male stvari. Kisik koji dišemo je jedan veliki dar, a toga nismo svjesni. Koliko je drugih malih stvari u kojima sada ne možemo  uživati, ali sada možemo uvidjeti njihovu vrijednost. Nakon ove krize možemo biti bolji ljudi, izgrađeniji, poštivati više jedni druge i prirodu, biti svjesni da smo kao ljudska bića krhki i živjeti one prave vrijednosti koje su neprolazne", zaključuje velečasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo