Večernjakovci, pregovori samo ako prekinete štrajk!

'Stav Uprave Večernjeg lista je da nema pregovora prije prekida štrajka.

6.4.2011.
18:10
VOYO logo

Iako ih je dočekao ovakav nefleksibilan stav Uprave, vodstvo štrajkaškog odbora Večernjeg lista nada se kako će ipak uspjeti dogovoriti produljenu primjenu nekih stavki iz kolektivnog ugovora na narednih šest mjeseci. U tom bi razdoblju vodili pregovore s Upravom i pokušali naći odgovarajuće rješenje za obje strane.

"Upozorili smo članove Uprave da moraju pokušati korigirati i ublažiti stav vlasnika jer on ne može biti upoznat sa svim okolnostima unutar Večernjeg lista", rekao je Filić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će od sada poseban naglasak staviti i na prava honoraraca, dakle svih onih koji su u svojevrsnom prikrivenom radnom odnosu. Za njih će zahtijevati ugovore o radu.

"Nemamo ništa protiv honoraraca te tražimo da im se daju ugovori o radu, jer je u većini slučajeva njihov angažman zapravo prikriveni radni odnos, a ustvari nisu ničim zaštićeni i najizloženiji su kada dođe do dijeljenja otkaza", dodao je Filić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva u Večernjem listu Božena Matijević također je kontaktirala Fakultet političkih znanosti i upozorila ih kako u redakciji na mjestima novinara u štrajku sjede studenti Fakulteta političkih znanosti. To je štrajkaškom odboru objašnjeno činjenicom da od 2007. Večernji list i Fakultet političkih znanosti imaju potpisan ugovor o dolasku studenata na dvotjednu praksu.

"Uskoro ćemo spomenutom Fakultetu poslati dopis kojim ćemo zatražiti suradnju i napomenut im kako nije u redu što naši budući kolege provode na praksi upravo ova dva tjedna koja smo mi u štrajku", zaključio je Filić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernjakovci u štrajku najavili su i skori "svenovinarski" prosvjed, na kojem bi se trebalo upozoriti ne samo na probleme u Večernjem listu, nego i na probleme u cijeloj novinarskoj profesiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo