decentralizacija / 'Veće ovlasti županijama pomoći će njihovom razvoju'

Image

Međimurska županija dugogodišnja je članica Instituta regija Europe, udruge koja povezuje gospodarske, pravne, kulturne i druge jedinice lokalne uprave i samouprave, institucije, organizacije i pojedince sa čitavog europskog prostora, koja za cilj ima naglašavanje rastuće važnosti regija i općina u europskoj politici i gospodarskom razvoju.

15.3.2016.
13:53
VOYO logo

Predstavnici Instituta redovito prate rad svojih članica, nastojeći im pružiti znanje, iskustvo i potporu infrastrukturi potrebnoj gradovima i regijama za izvršavanje sve složenijih i zahtjevnijih zadataka.

Stoga je u posjetu Međimurskoj županiji boravio Dr. Franz Schausberger, osnivač i predsjednik Instituta, u pratnji svojih kolega Dr. Hermanna Prema, predsjednika Okruga Jennersdorf savezne države Gradišće, Wilhelma Thomasa, gradonačelnika Grada Jennersdorfa i Willibalda Herbsta, gradonačelnika Grada Weichselbauma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goste iz Austrije dočekao je župan Međimurske županije Matija Posavec s kojim su odradili radni sastanak, kojem su uz župana prisustvovali njegov zamjenik Zoran Vidović i pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović. Tema o kojoj se najviše raspravljalo je potreba reforme lokalne samouprave u Hrvatskoj.

„Problem je taj što od 100 kuna u Hrvatskoj 90 odlazi državi, 5 kuna Gradu Zagrebu, a preostalih 5 županijama i općinama“, slikovito je objasnio župan Posavec, naglasivši pritom kako se u sklopu te teme najviše raspravlja o mogućnosti ukidanja županija, dok bi rasprava ustvari trebala ići u potpuno drugom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo