JAKO VAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA: / 'U iduća četiri dana budite posebno oprezni, a ovo nikako nemojte činiti!'

Image
21.7.2016.
14:47
VOYO logo

Umjerena opasnost je najavljena za zagrebačku regiju za subotu i nedjelju (23. i 24. srpnja 2016.). Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u sljedećim danima, i to od 22. do 25. srpnja, potreban je poseban oprez pri izlaganju suncu i toplini u splitskom, riječkom i dubrovačkom klimatskom području, te u osječkoj regiji 24. srpnja, gdje nastupa umjerena opasnost od toplinskog vala na zdravlje ljudi.

Image
LJETNE RADOSTI: /

Toplinski val stvorio skakaonicu na autocesti, pogledajte kako je to završilo...

Image
Foto: dhmz

Toplinski val

Toplinski val umjerene opasnosti može izazvati dehidraciju sa simptomima glavobolje, suhe kože i usana, povećane tjelesne temperature, ubrzanog rada srca i mučnine. Jedina prevencija je uzimanje više tekućine, posebno vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U danima toplinskog vala važno je izbjegavati izravno izlaganje suncu od 10 do 17 sati, piti dovoljno tekućine, vodu ili nezaslađeni čaj, pića bez alkohola, nositi laganu zaštitnu odjeću i obuću, sunčane naočale, šešir, smanjiti fizički napor, držati se hlada, rashladiti se boravkom u hladnijim prostorima i tuširanjem mlakom vodom te jesti laganiju hranu bogatu vodom (svježe voće i povrće). Starije i djecu (i kućne ljubimce) važno je ne ostavljati bez nadzora na suncu.

Više informacija o preporukama i smjernicama postupanja građani mogu naći na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo http://www.hzjz.hr/novosti/preporuke-za-zastitu-od-vrucina/ kao i na mrežnim stranicama Grada Zagreba http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=92868.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo