srž medijske zavjere / Važno je zvati se Filipović! Direkt u selu Filipovići: 'Davora nema. Koga imate? Ima Željko, Nikola, Mario…'

Iako, otkrilo se da je ta urota zapravo krenula iznutra

2.6.2021.
7:00
VOYO logo

Premijer je dalje uvjeren u medijsku urotu protiv Davora FIlipovića, kojeg smo namjerno i s ciljem da ga diskreditiramo zvali krivim imenom. Iako, otkrilo se da je ta urota zapravo krenula iznutra. Jer, osim što ga je krivo zvao i Branko Bačić, pokazalo se da ga je Damir prvo nazvala stranica HDZ-a Trešnjevka Sjever.

Naša Kristina Čirjak pokušala je prodrijeti u srž ove zavjere, pa je odgovore otišla potražiti u mjesto Filipovići blizu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Filipović budući je gradonačelnik! Da je Damir, a ne Davor, novi gradonačelnik javnosti je prvi obznanio pazite sad tko? Ne novinari, nego HDZ, stranački ogranak Trešnjevka. To su ponosno objavili na svojoj web stranici 10. veljače. Pogreška je naknadno izbrisana, ali internet sve pamti.

Image
nakon napada /

Mojmira odgovorila premijeru: Nismo pristrani i nismo se rugali Davoru Filipoviću. A za odabir kandidata koji ne mogu pobijediti nismo krivi ni RTL ni Lalić ni ja, nego sam Plenković

Image
nakon napada /

Mojmira odgovorila premijeru: Nismo pristrani i nismo se rugali Davoru Filipoviću. A za odabir kandidata koji ne mogu pobijediti nismo krivi ni RTL ni Lalić ni ja, nego sam Plenković

''Ne znam, nisam imao pojma o tome. U svakom slučaju postoji jedan enorman utjecaj koji je na razini CNN-a područne organizacije HDZ-a, koji je vjerojatno ispravljen isti dan. Mislim da je utjecaj na javnost li-la. Zanimljivo kako je HDZ i Bačić napravili lapsus, a mi svi smo to namjerno radili. ne možete to dokazati, poslat će vam Marko'', rekao je Plenković. Na pitanje da su svi bili namjerni, odgovorio je: ''Ne, svi su bili slučajni''.

Dakle, novinari ne rade pogreške i lapsuse, sve je smišljeno i orkestrirano. Otkriven je još jedan, kako kaže premijer, bezobrazni pristrani divljak. To je Petar Štefanić s Yammat FM-a koji je Davora nazvao Damirom u emisiji u ožujku i za to se odmah ispričao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Filipović je, kaže Google, švicarski matematičar specijaliziran za kvantitativne financije, a evo i najpoznatijeg Vinka Filipovića.

''Ja u odgoju i obrazovanju živim već 34 godina od ravnatelja agencije do sada Centra to je jedan milje u kojem se ja dobro osjećam'', rekao je 21. svibnja ravnatelj NCVVO-a Vinko Filipović.

Danas nam kaže da se nikada nije susretao sa zabunama oko svoga imena i prezimena, pa čak ni kada je vrhuncu slave bio Mirko Filipović.

Filipovića je posvuda, imaju i svoj zaselak u Zagrebačkoj županiji. Od Svetog Ivana Zeline udaljeni su točno pet kilometara. Prema posljednjem popisu stanovnika, ovdje živi 70 ljudi. Provjerit ćemo koliko Filipovića.

I imaju li Davora, Damira ili Vinka? Ovo je gospodin Stjepan Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nemam Davora, Davora nema. Ima Željko, Nikola, Mario, Dejan, Vlado, i to je to. To su Filipovići'', rekao je Stjepan Filipović iz Filipovića.

''Jesam, ja sam Dejan Filipović. Uh, osam, ima nas puno'', kazao je Dejan Filipović. Na pitanje zna li tko je Davor Filipović, odgovorio je: ''Ne, čuo sam za njega na televiziji''.

''U našem selu skoro je većina Filipovića, pa naše prezime nosi i naš proslavljeni Cro cop'', rekao je Željko Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Mirka Filipovića, Davora i riječkog Marka, dinastiji Filipovića pripada i Tarik.

Cijelu situaciju za RTL Direkt komentirao je još jedan Filipović - Juraj. Novinar Večernjeg lista koji je pratio lokalne izbore, a porijeklo vuče iz zaseoka Filipovići u Gornjem Sitnom pokraj Splita gdje smo ga i snimili.

''Gospodin Filipović je imao izuzetno lošu kamapanju, nitko njemu nije kriv, niti mediji, niti premijer što je obećavao proizvodnju cjepiva za rak i slične bizarne stvari koje su ga u javnom diskursu izvrgnule ruglu'', kazao je novinar Večernjeg lista Juraj Filipović.

Prema podacima DZS-a, u Hrvatskoj je gotovo sedam tisuća Filipovića. Znači, da je Davora, Damira i Vinka puno. Ali zapamtite, samo je jedan Davor bivši HDZ-ov kandidat za gradonačelnika!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo