Jedva preživio tragediju / Vatrogasci se spremaju na veliki prosvjed zbog Frane Lučića: 'Ako treba idemo i na Markov trg'

Vatrogasci iz Tisnog kažu da će, ako je potrebno, sve prodati ne bi li mu pomogli

25.2.2019.
22:45
VOYO logo

Dvanaesta je godina otkako je Frane Lučić s teškim posljedicama za zdravlje jedva preživio na Kornatu, a cijelo desetljeće vodi pravnu bitku za odštetu.

Zbog jedinog preživjelog u Kornatskoj tragediji Frane Lučića, sve njegove kolege planiraju na Markov trg. Ne odustaju od velikog prosvjeda u Zagrebu za koji traju zadnje pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjeduju zbog žalbe tužiteljstva na nepravomoćnu presudu kojom je Lučiću dosuđena milijunska odšteta. 

"Normalno da čovjeka nije ugodno gledat, pogotovo kad si ga u bolnici obilazio, kad si vidio kakve je patnje prolazio, koliki su to bolovi", kazao je Ninoslav Ključar iz DVD-a Tisno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni smo s vatrogasnim vozilima i na Markov trg

Zbog Frane su njegovi kolege nakon prosvjeda na Jadranskoj magistrali, spremni krenuti s vatrogasnim vozilima i na Markov trg

"Prosvjed će ići ubrzo, imamo jako veliki odaziv vatrogasaca iz cijele Hrvatske. Tu su dosta i građani privatno zvali, udruge branitelja, udruge umirovljenika", rekao je Tome Belakušić, zapovjednik DVD Tisno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci iz Križevaca dolaze im za koji dan donijeti prikupljeni novac za Franu, a spremni su pomoći i drugi

"Svaku moguću podršku ćemo pružiti kolegama, ako treba i na Markov trg, nije problem", kazao je Marko Popović, zapovjednik JVP Gospić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed ne može utjecati na pravnu bitku

Ali, poručuje odvjetnik Frane Lučića, prosvjed nije potreban jer on ne može utjecati na pravnu bitku. Prijedlog premijera za nagodbom će razmotriti.

"Frane Lučić nije za to da se prodaju vozila, da se prodaje oprema jer poglavito pred vatrogasnu sezonu, a također nije za to da se skuplja pomoć od kolega koji bi odvajali od svojih obitelji i davali njemu. Mi smatramo da ćemo naša prava ostvariti u sudskom postupku", smatra Šime Savić, odvjetnik Frane Lučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditeljima poginulih vatrogasaca jasna je Franina teška situacija.

Ljudski život ne može platiti ni jedan novac

"Stopostotni invalid, treba mu, neka se to nakon 12 godina napokon riješi. Mi smo dobili samo za duševnu bol po 220 tisuća kuna, a tko može platiti ljudski život? Ja mislim da ne može platiti ni jedan novac", kazala je Ajka Crvelin, majka i supruga poginulih vatrogasaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudski proces očekuje i Općinu Tisno i DVD Tisno, ali DVD neće uzimati odvjetnika niti se žaliti ako izgube parnicu.

"Prodat ćemo svu opremu i dom, pa nek se Frane namiri", rekao je Belakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dom je na atraktivnom mjestu uz more i lako bi se prodao, ali bi u tom slučaju cijeli Murter i šire područje ostali bez dragocjene zaštite tišnjanskih vatrogasaca.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo