Valčićeva strana priče o dopisivanju s Holy

8.6.2012.
16:07
VOYO logo

"Notorna je laž da je e-mail kružio tri mjeseca i da sam ga tek sada plasirao. Da sam tu elektroničku poruku gđe Holy smatrao bilo kakvom vrstom pritiska na rad Uprave HŽ holdinga, onda bih o tome obavijestio premijera Milanovića osobno i odmah, a ne bih je slao novinaru nakon tri mjeseca", napisao je Rene Valčić u izjavi za medije, poslanoj iz HŽ Holdinga.

Naime, on "odlučno odbija optužbe je na bilo koji način distribuirao e-mail poruku" i tvrdi da je za podatak kako je njihova prepiska postala "javno dobro" saznao iz odjela za odnose s javnošću svog poduzeća 6. lipnja oko 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Promjene će utjecati na sindikalnu bazu dotičnog sindikalnog čelnika'

Tvrdnje da je distribuirao mail, navodi, je laž kakva "u normalnim okolnostima ne bi bila vrijedna komentara", no HŽ je u posebno osjetljivom trenutku, te smatra daje "nekima potrebno kompromitirati Upravu HŽ Holdinga koja je napravila Projekt restrukturiranja". O tom projektu, koji će odrediti smjer razvoja Željeznica, uskoro će se odlučivati na sjednici Nadzornog odbora na kojoj će biti i neki ministri.

Promjene će utjecati na sindikalnu bazu dotičnog sindikalnog čelnika koji je proširio glasinu o njemu kao distributoru prepiske, ističe Valčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traženje informacije, ne lobiranje

"I prvoga dana i sada, nakon goleme medijske hajke na gđu Holy, poruku i dalje smatram traženjem informacije o radnopravnom statusu djelatnice koja je raspoređena sukladno ugovoru o radu, kada su se za to stekli formalni uvjeti. Ali to, očito, nikome sada više nije bitno", zaključuje u izjavi za javnost.

Podsjetimo, Holy je Valčiću napisala da tajnica Heidi Mazija, koja je u HŽ došla dok je HDZ bio na vlasti, sumnja da će dobiti otkaz i naglasila je u prvoj rečenici maila da se radi o supruzi njihovog stranačkog kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo