VAKULA OBJAVIO PROGNOZU ZA VIKEND: / Blago onima koji ne moraju raditi, već u ponedjeljak stiže vrlo loša promjena

Image
Foto: Screenshot: HRT

Vikend će biti sunčan i još topliji, no od ponedjeljka ponovno sve više oblaka uz povećanje vjerojatnosti za kišu. Bit će i svježije

29.3.2019.
9:30
Screenshot: HRT
VOYO logo

Meteorolog HRT-aZoran Vakula najavio je stabilan, sunčan i topao vikend, no navodi, neće se ostvariti želje nekih za ublažavanje suše.

Čeka nas vikend idealan za provesti ga na otvorenom, jedino bi alergičari mogli imati problema zbog visoke koncentracije peludi drveća, osobito breze u unutrašnjosti te čempresa i borova na Jadranu, gdjegod i vrba, jasena i topole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro bi i dalje moglo biti mraza, koji je ipak sve rjeđi i slabiji.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, u zapadnijim krajevima s povremeno umjerenom naoblakom. Uz slab do umjeren sjevernjak i sjeveroistočnjak jutarnja će temperatura biti od -2 do 1 °C, a poslijepodnevna oko 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro svježe, poslijepodne proljetne temperature

U središnjoj Hrvatskoj bit će slabije izražena jutarnja svježina, no poslijepodne će biti relativno toplo.

Najvjetrovitije će i dalje biti na sjevernom Jadranu, uz i dalje često jaku buru, osobito podno Velebita u noći i ujutro s olujnim udarima. Na moru će biti vedro, a prema unutrašnjosti oblačnije, posebice u noći i prijepodne, kada ponegdje u gorju može pasti malo kiše. Temperatura zraka ujutro od -1 do 2 °C, uz more oko 8 °C, a poslijepodne 17 ili 18 °C, u gorju oko 13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije još toplije, mjestimice i 20 °C.

Početkom sljedećeg tjedna pogoršanje

Vikend će biti sunčan i još topliji, no od ponedjeljka ponovno sve više oblaka uz povećanje vjerojatnosti za kišu. Bit će i svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na Jadranu do ponedjeljka vedro ili samo malo oblačno, te iznadprosječno toplo, uz noćnu i jutarnju buru, uglavnom podno Velebita i jaku, zatim većinom umjeren maestral. Prema sredini novog tjedna oblačnije, vjerojatno uz jačanje juga i mjestimičnu kišu.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo