VAKULA NAJAVIO VELIKU PROMJENU VREMENA I TO VEĆ OD SUTRA UJUTRO: /

'Neki će možda reći da im i ova nova promjena živce ždere...'

Image
Foto: Pixsell

U unutrašnjosti će u utorak biti zamjetno svježije, uz kišu, na zapadu i u obliku pljuskova s grmljavinom, a blago osvježenje stići će i na Jadran

11.5.2020.
18:49
Pixsell
VOYO logo

Nakon razdoblja južine, sutra u Hrvatskoj slijedi pormjena vremena s pogoršanjem koje donosi kišu, a na Jadranu pljuskove s grmljavinom pa čak mjestimice i neko olujno nevrijeme.

Prema prognozi HRT-a, od sutra će u mnogim krajevima osvježiti, a ponajviše u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj gdje će poslijepodnevna temperatura zraka ponegdje biti niža nego u ponedjeljak i za desetak stupnjeva Celzijevih. Dodatnom osjećaju svježine pridonosit će i sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu mjestimice i jaka bura s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLA NAJNOVIJA PROGNOZA ZA PROLJEĆE I LJETO: /

Očekujte vrućine i jake oluje, a sve to dovest će do niza problema

Image
STIGLA NAJNOVIJA PROGNOZA ZA PROLJEĆE I LJETO: /

Očekujte vrućine i jake oluje, a sve to dovest će do niza problema

Do kraja tjedna ipak stabilnije i toplije

U unutrašnjosti će u utorak biti zamjetno svježije, uz kišu, na zapadu i u obliku pljuskova s grmljavinom. Srijeda će biti uglavnom suha, a nakon svježeg jutra danju toplije. I u četvrtak na zapadu dosta oblaka pa će i temperatura zraka biti dosta niža u odnosu na ostatak unutrašnjosti.

U utorak će blago osvježenje stići i na Jadran, osobito sjeverni, gdje će biti kiše i grmljavine, a zapuhat će i umjerena, podno Velebita i jaka bura. Ponekog pljuska bit će i u sjevernoj Dalmaciji. U utorak i srijedu barem djelomice sunčano, uz povremeno više oblaka na sjeveru, uz mogućnost za još mjestimice malo kiše, te srijedu uz posvuda vrlo jako jugo. U četvrtak se ponovno povećava vjerojatnost za kišu, na sjevernom Jadranu i buru - prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku tjedna bit će stabilnije i većinom opet toplije, ali i dalje uz promjenljivu naoblaku te povremenu mjestimičnu kišu uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti, gdje će u četvrtak ponovno biti svježije.

Image

Vakula u prognozu ugurao Liittle Richarda i koronamjere

Promjenu vremena u svom je stilu opjevao i HRT-ov meteorolog Zoran Vakula. Evo njegovog poetskog uratka:

I dok tuga zbog Little Richarda još ispunjava stare rokere, u ponedjeljak se popuštaju koronamjere, a južina i dalje "pere" li "pere", i donosi do nas oblake - kišne "dilere", u početku još u većini Hrvatske "fejkere". No, dovoljne da izazovu mnogobrojne "fluviohejtere" pa i da se ponegdje prašina s podloge ispere, te da se rublje ne pere, i bude zanimljiviji belvedere.

Već u utorak - kao na mala vrata okolo kere, stižu i mjestimične nevere, koje će puniti radarske skenere, vjerojatno i mnogobrojne webkamere, ali ne i izazvati izvanredne mjere. I dok će neki s divljenjem gledati svojevrsne nebeske šarmere, i zbog tih cumulonimbusa organizirati na oluje potjere, neki će možda reći i da im nova promjena živce "ždere", a mogući su i oni koji će posumnjati na još jednu teoriju zavjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo