Parlamentarni izbori 2020. / V. izborna jedinica - žestoka bitka u utvrdi desnice

Image

Jedna od slavonskih izbornih jedinica bit će poprište žestoke bitke na desnici.

24.5.2020.
7:00
VOYO logo

Peta izborna jedinica obuhvaća Požeško-slavonsku županiju, Brodsko-posavsku županiju i Vukovarsko-srijemsku županiju. Ima oko 360 tisuća birača, a u njoj je na svom biračkom mjestu na prošlim parlamentarnim izborima glas dalo 167 704 birača, što je izlaznost od 51,68 posto.

Istok Hrvatske tradicionalno je čvrsta utvrda HDZ-a i desnice. Na prošlim izborima HDZ je osvojio 47,11 posto glasova (8 mandata), Narodna koalicija, koju su činili SDP, HNS, HSS i HSU, 25,22 posto (4 mandata), Most 9,5 posto (1 mandat), a Jedina opcija, u kojoj su bili Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Akcija Mladih, HDSS i Abeceda demokracije, 5,46 posto (1 mandat). Godinu ranije, Karamarkov je HDZ s Domoljubnom koalicijom odnio također 8 mandata, SDP-ova koalicija 4, a Most dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ove godine na desnici je gužva te će se bitka za svaki glas voditi između HDZ-a i Škorinog Domovinskog pokreta.

Na parlamentarim izborima koji su pred nama, u 5. izbornoj jedinici HDZ će prevoditi Zdravko Marić. Restart koalicija sastoji se od SDP-a, HSS-a, HSU-a, GLAS-a i stranke SNAGA te će nositelj liste biti Fred Matić. Marina Budimir nositeljica je Mostove liste u ovoj izbornoj jedinici, a nositelj liste Domovinskog pokreta je Ivan Penava. Stranku s Imenom i Prezimenom predstavlja Marko Katić, a političku platformu Možemo! Renato Adžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpune liste možete pogledati na službenoj stranici DIP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo