V.D. RAVNATELJA DUBRAVE OTKRIO: / Manji je prijem oboljelih nego prethodnih dana, ali virus u jednom pogledu uopće ne posustaje

Image
Foto: Pixsell

'Koliko s jedne strane vidimo pozitivan trend u smanjenju novooboljelih, toliko imamo situaciju da su bolesnici mlađe dobi i teške kliničke slike dolaze i dalje. Tu COVID ne posustaje'

23.12.2020.
20:40
Pixsell
VOYO logo

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa u Hrvatsku dolaze u subotu, a namijenjene su prvenstveno starijima i najugroženijima, medicinskim radnicima i radnicima u domovima za starije. Tako će prve doze primiti i zaposleni u COVID bolnicama.

V.D. ravnatelja KB Dubrava Ivica Lukšić otkrio je koliko će se djelatnika te bolnice cijepiti protiv koronavirusa. "U KB Dubrava cijepit će se nešto više od 70 posto. Mi smo jako zadovoljni odazivom zdravstvenog osoblja", kazao je Lukšić za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi bi trebali dobiti 200 doza cjepiva, napravili smo sve pripreme za cijepljenje u nedjelju poslijepodne. Cijepljenje će se vršiti u polikliničkom dijelu, 'čistom dijelu' bolnice i vršit će ga liječnici i sestre. Sve je spremno u tehničkom i ljudskom pogledu", dodao je Lukšić.

Neće svi primiti cjepivo u nedjelju. "Tada ćemo započeti, planirano je cijepljenje u nedjelju poslijepodne, ponedjeljak i utorak", rekao je Lukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I on sam se planira cijepiti. "Prioritet smo dali našim starijim kolegama koji rade s COVID bolesnicima, ali cijepit ćemo se svi", rekao je.

Smanjen broj prijema novih oboljelih

Kaže kako u posljednjih nekoliko dana bolnica bilježi prestanak porasta prijema oboljelih. "Imamo stagnaciju porasta u prijemu i mi to jako dobro osjetimo. Današnji i jučerašnji dan su prvi dani, nakon dugog vremena, gdje je prijem u hitnoj službi bio manji nego u prethodnim danima", kazao je Lukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo vjerovati da je ovo početak jedne silazne putanje, radi se o silaznom trendu tijekom četiri do pet dana", dodao je.

Kaže kako i dalje u velikoj broju obolijevaju mladi ljudi. "Koliko s jedne strane vidimo pozitivan trend u smanjenju novooboljelih, toliko imamo situaciju da bolesnici mlađe dobi i teške kliničke slike dolaze i dalje. Tu COVID ne posustaje. Mi i danas imamo 75 bolesnika na respiratoru", zaključio je Lukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo