puno je problema /

Tomašević objavio kada zamrzava mjeru roditelja odgojitelja: Komentirao i dodjeljivanje kućica za Advent, evo što je rekao

Image

'Svim vijećnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora naknada će se smanjiti za 40 posto', kazao je Tomašević

20.7.2021.
10:50
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održat će konferenciju za medije. 

Image
Ne mijenja odluku o odlasku /

Dumić Čule za RTL Direkt: 'Dosta mi je divljačkih napada Nogala i ekipe, prijavljene DORH-u za pronevjeru pola milijuna kuna'

Image
Ne mijenja odluku o odlasku /

Dumić Čule za RTL Direkt: 'Dosta mi je divljačkih napada Nogala i ekipe, prijavljene DORH-u za pronevjeru pola milijuna kuna'

Nakon prošlotjednog novog kruga uhićenja u kojima su imena Patrika i Tamare Šegote odjeknuli u javnosti, u ponedjeljak je u javnost dospjela vijest kako je ravnatelj Dječje bolnice Srebrenjak Ivo Dumić Čule dao svoj mandant na raspolaganje Upravnom vijeću koje mora do idućeg ponedjeljka mora odlučiti tko će privremeno voditi bolnicu dok se ne raspiše novi javni natječaj i ne izabere novi ravnatelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tu je i mjera roditelj-odgajatelj za koju se još uvijek ne zna što će biti s njom. 

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec započela je konferenciju s govorm o plaćama i rekla kako će uštede na plaćama koje će se smanjiti biti oko 7 milijuna kuna godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je kako je usvojen plan reustroja Grada. Broj ureda smanjen je na 16.

"Pročelnici i posebni savjetnici imat će plaće manje za 30 posto", podsjetila je zamjenica gradonačelnika.

Tomašević je prvo čestitao svim islamskim vjernicima blagdan Kurban Bajram te je rekao kako će sljedeća sjednica Gradske skupštine biti 26. kolovoza. Nastavio je s temama koje se pripremaju za iduću sjednicu Gradske skupštine. Raspravljat će se o mjeri roditelj-odgojitelj: 

"Ono što je dopuna te odluke, a što smo obećali u našem izbornom programu je da ćemo zaustaviti prijave novih korisnika, to jest onih koji bi dobili tek status roditelja-odgojitelja dok se ne evaluiraju demografski i svi drugi učinci ove prije svega demografske mjere."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijedlog je da ukoliko Skupština to usvoji, onda ide stupanje odluke na snagi i zato je 5. rujna stavljen kao datum. I ako stavimo datum kasnije, opet će netko reći zašto ne duže. Najpravednije je da odluka na snagu stupi odmah. Naša namjera je jasno prikazana u izbornom programu i nitko ne može biti iznenađen takvom odlukom", rekao je.

Komentirao je i podzakup kućica na Adventu

"Te će se kućice isključivo moći dodjeljivati natječajem", otkrio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo prekinuti praksu reketa u Zagreba i zato će to biti isključivo tememeljem javnog natječaja." 

"I dalje će biti mogućnost neposredne dodjele, ali ne za vrijeme Božića" naglasio je.

Tako će zapravo, podzakup biti onemogućen.   

Tomašević je uputio prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje površina javne namjene. Tako bi se u povodu uskrsnih i božićnih blagdana raspisivao javni natječaj za korištenje javnih površina. Brisat će se mogućnost da zakupac dodijeljenu lokaciju stavlja u podzakup drugoj osobi, a navodno će se brisati odredba prema kojoj se rješenje za postavljanje otvorene terase donosi neposrednim rješavanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još malo novina 

Tomašević je objavio kako će smanjiti vjećnićke naknade u iznosu od 40 posto. 

"Odbor za izbor i imenovanje izglasao je i predlaže da se vijećnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora smanji naknada za 40 posto, a podsjetit ću vas da je među njima najviše vijećnika naše koalicije, naknade bi se smanjile 40 posto, a u isto vrijeme ono što očekujemo od njih je veći trud i rad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To smanjenje će donijeti uštedu od 6 i pol milijuna godišnje, istaknuo je. 

Ako vijećnici ne dođu u mjesec dana niti na jednu sjednicu, neće dobiti nikakvu naknadu, naglasio je gradonačelnik. 

Pitanje obnove?

Od danas će se obilaziti domovi građana kako bi im se pružila pomoć pri ispunjavanju formulara za obnovu nakon potresa. Prethodno je njihov dolazak najavljen telefonom, rekao je zamjenik gradonačelnik Luka Korlaet.

"Nastojimo građanima maksimalno olakšati agoniju kroz koju prolaze", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako će obnova škola biti usporena jer su neke škole spomenici kulture.

Tomašević: "Nismo bili zadovoljni uštedama"

Komentirao je i natječaj za tri člana Uprave Zagrebačkog holdinga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stigle su 73 prijave koje su trenutno u tehničkoj obradi, nakon toga slijedi bodovanje. Koliko će sve to trajati ne mogu reći. Što se tiče ušteda, dali smo uputu uredima da predlože svoje uštede, nismo bili zadovoljni prijedlozima. Tako da smo išli u novu analizu. Oko toga više informacija idući tjedan. Rebalans će biti pripremljen u rujnu."

"Što se tiče ušteda, dali smo uputu uredima da predlože svoje uštede, nismo bili zadovoljni prijedlozima, tako da smo išli u novu analizu. Oko toga više informacija idući tjedan. Rebalans će biti pripremljen u rujnu", rekao je gradonačelnik. 

"Zatražit ćemo i svu dokumentaciju da vidimo koja je uloga Turističke zajednice Grada Zagreba u vezi Adventa i podzakupa kućica", izjavio je Tomašević komentirajući istragu USKOK-a. 

Smatra i da se gradski prostori iznajmljuju po cijenama koje nisu tržišne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako novi prijedlog za mjeru roditelj-odgojitelj ne zadire u prava postojećih korisnika. 

Upitan o obnovi škola koja je stala, rekao je kako su radovi stali jer se shvatilo da su neke škole spomenici kulture. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ured za obrazovanje ima novi tim koji je ojačan iz perspektive obnove. Mučimo se s dokumentacijom za obnovu, kak bi dobili novac za obnovu. Dala su se nerealna obećanja da će te škole biti obnovljene do početka školske godine. Kada je napravljena revizija tih projekata rečeno je da će većina škole biti obnovljena do kraja godine, a ne do početka školske godine", objasnio je gradonačelnik. 

Kaže kako se u obnovu škola i vrtića išlo preko Ureda za obrazovanje, odnosno ne onako kako bi trebalo ići i da se zato sada prikuplja dokumentacija. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo