KOMENTIRAO DOJAVE O BOMBAMA / Tomašević: 'Nije nađena eksplozivna naprava. Ako se radi o lažnoj prijavi, nadam se da će policija tu budalu kazniti'

Image
Foto: RTL

'Nije uobičajno da dolaze ovakve prijave za veliki šoping centar. Ako se potvrdi da je riječ o lažnoj prijavi to je kazneno djelo i treba tu osobu najstrože kazniti', kazao je Tomašević

22.4.2022.
16:50
RTL
VOYO logo

Iz Arena centra u Zagrebu evakuirani su posjetitelji nakon što je policija dobila dojavu o bombama. Iz policije su za RTL.hr kazali da su dojavu primili oko 14:38 te da je u tijeku policijsko postupanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj ispred Arene komentirao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tomašević je kazao da je pregledana kino dvorana, garaže i ostale prostorije. Kazao je i da niti jedna eksplozivna naprava do sada nije pronađena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se potvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, očekujem od policije da u budalu koja pleše po živcima građana grada Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona nađe, kazni, tako da se takve stvari ne dešavaju", kazao je Tomašević.

Sanja Vladović, voditeljica marketinga Arena centra kazala je da su dojavu o bombi dobili anonimnim porukama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah smo pokrenuli sigurnosne procedure, kontaktirali policiju, radi se pregled, za sada nemamo više informacija od toga. U poruci je pisalo da su u centru dvije bombe", kazala je. 

Kazala je i da je pretraženo pola Arena centra te da se procjenjuje da je u centru bilo oko 2 tisuće ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Zagreb sgurna, Tomašević je kazao da je u odnosu na većinu europskih metropola.

"Nije uobičajno da dolaze ovakve prijave za veliki šoping centar. Ako se potvrdi da je riječ o lažnoj prijavi to je kazneno djelo i treba tu osobu najstrože kazniti. Očekujem da policija otkrije identitet jer ovo uznemirava građane, napravilo je prometnu gužvu. Ljudi su tankih živaca nakon svega, rat je u Ukrajini, pala je vojna letjelica usred grada, samo nam još trebaju takve stvari", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo