SDP ODGOVORIO NA OPTUŽBE PETROVA: / HDZ provodi svoju policijsko-obavještajnu akciju

Image
22.12.2015.
14:01
VOYO logo

"Moramo se očitovati o nekim stvarima", rekao je Milanović na početku presice. "Ja sam u izbornoj noći rekao da je Most naš partner i zajendo bismo činili jednu stabilnu vladu. I preferencije birača, to je bilo jasno, su govorile da javnost takvu koaliciju podržava."

"Na Mostu je bilo da se za to opredijeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETROV: /

Pregovori s koalicijom Hrvatska raste su završeni!

Image
PETROV: /

Pregovori s koalicijom Hrvatska raste su završeni!

Sve dogovorili

"Jučer navečer smo praktički sve finalizirali u razgovoru s Mostom. Dogovorili smo se oko raspodjele gotovo svih ministarstava i pristali na sve zahtjeve Mosta, koji nisu bili mali", rekao je. Dobili su, kaže, sedam ministarstava, neke državne tvrtke...

"Zahtjevi su išli jedni za drugim, trebali su još izabrati između još dva ministarstva", rekao je Milanović. Tražili su paket, što je logično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo nudili potpise, ali su rekli da trebaju još tjedan dana, pa smo dogovorili 29.12. Nudili smo i potpise svih koji su i meni dali potpise, dakle manjine. To je odbijeno s obrazloženjem da trebaju još vremena."

Sve je na predsjednici

"Kod predsjednice nije bilo ništa novo i sada je sve na predsjednici, da pokaže je li državnica ili će dopustiti da ne znam kakve metode prevladaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Petrov me nije ni nazvao, već mi je poslao poruku da prekida pregovore jer vrbujemo njihvoe zastupnike. Ja se pitam za što, ako smo pristali na sve njihove zahtjeve i za njega kao mandatara."

Dodao je da se postavlja pitanje "koga bismo mi zvali u takvoj situaciji, da ponudimo još pet ministarstava? Volio bih da se ljudi iz Mosta izjasne na koga je vršen pritisak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na sastanku s HDZ-om i Mostom pitao sam je li netko vršio pritisak na njih i svi su rekli 'ne'", kazao je Milanović.

"HDZ sad provodi svoju policijsko-obavještajnu akciju", kazao je Zoran Milanović i zaključio da je SDP spreman na nove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Mosta

Most je ranije poslao priopćenje u vezi s prekidom pregovora u kojem stoji:

"Ne glumimo žrtve, nego stoički podnosimo optužbe na naš račun zbog ideje iza koje stojimo i činjenice da smo promijenili situaciju u odnosu na prethodnih 20 godina. Cijelo ovo vrijeme od nas traže da budemo jasni i zauzmemo stav. Eto, zauzimamo ga - prekidamo pregovore s koalicijom Hrvatska raste jer je istovremeno dok su pregovarali s nama, vodstvo te iste koalicije, tijekom zadnjih 48 sati pokušavalo ponovno vrbovati naše pojedinačne zastupnike i na taj način definitivno razbiti Most. Imamo odgovornost spram društva ovo okončati, baš zato što nismo u politici zbog pozicija. Naš cilj je i dalje isti - promjene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo