gorjela su i plovila / Uživo s požarišta kod Grebaštice: 'Vatra još izbija na pojedinim dijelovima, ali je sve pod kontrolom'

Na terenu je i dalje 98 vatrogasaca s 37 vozila, a o tome je li požar podmetnut, zamjenik vatrogasnog zapovjednika JVP Šibenik kaže da je prerano govoriti jer se čeka dovršetak očevida

14.7.2023.
17:13
VOYO logo

Policija je još uvijek na terenu, službenih informacija iz Policijske uprave šibensko-kninske nema, ali postoje određene indicije ukazuju na to da je riječ možda o podmetnutom požaru koji je izbio oko 11 sati u četvrtak u mjestu Grebaštica.

Činjenica je su u četvrtak bili idealni uvjeti upravo za požar - puhalo je jako jugo, vegetacija je suka,a trava visoka. Simptomatično je i to što je prije godinu dana na isti dan, gotovo u istu minutu, izbio veliki požar u Zatonu, odnosno u Raslini. No treba ipak pričekati izvještaj PU šibensko-kninske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S opožarenog područja javio se danas poslijepodne naš reporter Rade Županović koji je razgovarao sa zamjenikom vatrogasnog zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Miroslavom Bilušićem.

"Požar još nije lokaliziran ali je pod kontrolom. Imamo još izbijanje vatre na pojedinim dijelovima koje čuvamo, tako da brzo interveniramo i to saniramo", rekao je Bilušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POŽAR U ŠIBENIKU /

U gašenju požara kod Grebaštice ozlijeđena četiri vatrogasca

Image
POŽAR U ŠIBENIKU /

U gašenju požara kod Grebaštice ozlijeđena četiri vatrogasca

Nastavio je da danas vjetar nije jak te da mogu držati sve pod kontrolom i pratiti stanje na rubnim dijelovima požara.

"Trenutno na terenu imamo 98 vatrogasaca i 37 vozila, jutros smo još imali dva kanadera na raspolaganju koji su bili na terenu do 7.45. S obzirom na prognozu, nadamo se da nećemo imati vremenskih problema vezanih za vjetar. Standardno ćemo imati dežurstvo na rubnim dijelovima požara", rekao je Bilušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je u požaru nastala štete na objektima i vozilima, ali i na plovilima koji su bili na suhom.

O tome, može li se reći da je požar bio podmetnut, rekao je: "Teško je pričati o uzrocima, nadam se da će policija nakon obavljenog očevida zaključiti zbog čega je došlo do požara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE I VIDEO: Reporter RTL Danas uživo s terena: 'Iz zraka su branili mjesto Kalina, buktinja je već lizala fasade'

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo