'DOGAĐA SE STALNO' / Plenković: 'Jutros su prijetili članovima Vlade i meni. Interventna policija je pred Banskim dvorima'

Image
Foto: RTL Danas

Čestitao je Dan Dubrovačko-neretvanske županije i rekao da mu je lijepo biti ovdje s županom, gradonačelnikom, ministrima

12.5.2023.
10:56
RTL Danas
VOYO logo

Povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije održat će se Svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će sudjelovati predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Čestitao je Dan Dubrovačko-neretvanske županije i rekao da mu je lijepo biti ovdje s županom, gradonačelnikom, ministrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je važna godina, godina u kojoj smo cestovno povezali jug Hrvatske s ostalom cestovnom infrastrukturom", rekao je i prisjetio se kako su prije nekoliko tjedana posjetili Ston i Pelješac.

Image
POHVALIO SE I STANJEM O POTRESU /

Plenković na Vladi: 'Donosimo odluku o kraju epidemije COVID-a. HZJZ će objaviti preporuke...'

Image
POHVALIO SE I STANJEM O POTRESU /

Plenković na Vladi: 'Donosimo odluku o kraju epidemije COVID-a. HZJZ će objaviti preporuke...'

Novinarka je zatim pitala kada će ministrica Brnjac doći u Dubrovnik da vidi kako izgleda prava situacija na terenu jer kako kaže, ovi rekordi nisu u strategiji Hrvatskog turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O SOA-inom izvješću da raste broj kibernetičkih napada, kaže:

'Jutros je bila prijetnja meni i članovima Vlade'

"Imali smo te rasprave na Odboru za nacionalnu sigurnost. Imali ste teroristički napad Bezuka prije sad već skoro tri godine, da izvrši teroristički akt prema predsjedniku Vlade, odnosno prema meni. Taj mladi čovjek je to napravio zbog ozračja u kojem je odrastao. Netko mu je dao oružje, netko ga je naučio pucati i netko je kod njega izazvao onaj voljni moment koji je najbitniji. Imali smo sreću da on nažalost nije uspio u svojoj nakani", rekao je pa poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I sad je jedna prijetnja, trenutno je postrojba interventne policije ispred Vlade jer je jutros bila prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno."

Rekao je da je Hrvatska zemlja u kojoj se poštuje vladavina prava, u kojoj se poštuju institucije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za situaciju u Srbiji poručuje:

"Mislim da smo mi itekako pokazali i žaljenje i suosjećanje za ova dva teška zločina. To su nevjerojatne tragedije u tako kratkom razdoblju i da su poruke i moje, i od ministara bile iskrene i pune sućuti sa obiteljima koje su izgubile svoje najmilije i naravno da i mi gledamo kako učiniti da se takvi događaji ne ponove ni u Srbiji ni bilo gdje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao predsjednika Srbije

O tome što Vučić komentira za natpise o njemu u medijima kaže:

"Ja ne mogu komentirati njihove komentare na natpise u medijima. Postoji službeni stav, hoće li neki komentator reći nešto o tome, na to mi ne utječemo. Ne samo što će pisat o Srbiji, nego o bilo čemu. Kad bi mi donosili stavove na temelju medijskih napisa ne bi razgovarali s bilo kim u Beogradu", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za štrajk sudaca, koji kažu da im na sudu prokišnjava krov, kratko je poručio da o svemu trebaju razgovarati s predsjednikom Suda.

"Onda nek on vodi računa o tome da mu ne prokišnjava krov, i ravnatelja pozivam da to rješava. A što biste vi mene ispitivali da ja kao premijer gledam dal nekome curi krov?…", rekao je pa dodao da je to nemar predsjednika Suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poželio sreću Letu 3

Novinari su ga pitali i o Eurosongu.

"Drago mi je da su u finalu i želim im puno uspjeha. Mislim da je jako dobro provokativno pogođena, bilo bi dobro da svi ovi koji su oduševljeni, mislim na politiku sa lijevog spektra sa Let 3, da su bili tako kao i oni hrabri i odvažni kad se glasalo o vojnoj pomoći Ukrajini u Hrvatskom saboru, a ne da su tamo pobjegli i imali proruski stav, a sad im je simpa kako Let 3 trola Putina, prema tome malo konzistentosti ne bi škodilo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li Hrvatska infrastrukturu za potencijalno domaćinstvo Eurosonga.

"Eurosong je održan u Lisinskom kada je Riva godinu prije pobijedila. Nisu to neka druga vremena", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo