pratite na rtl.hr /

Plenković o paketu mjera: 'Tako ćemo na pravi način pomoći svim našim građanima'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Premijer je podsjetio na ranije donesen paket mjera a ublažavanje rasta cijena energenata

9.3.2022.
14:50
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Vlada u četvrtak održava redovnu sjednicu, a na dnevnom redu je niz zakonskih prijedloga, uredbi i odluka kojima je cilj pomoći kućanstvima i ugroženim skupinama stanovništva u podmirenju troškova energije, uslijed naglog rasta cijene energenata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je na početku kazao kako je novi ministar graditeljstva Ivan Paladin dobio povjerenje većine zastupnika neposredno prije početka sjednice Vlade. Zaželio mu je uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti ministra. Uz to, dotaknuo se još jednom
prava žena sukladno s jučerašnjim Međunarodnim danom žena. 

Naglasio je kako se nedavno održala važna misija MMF-a koja se susrela s ministrom Marićem. Kazao je kako je u redovnim kozultacijama MMF zaključio da je Hrvatska postigla impresivan gospodarski oporavak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je podsjetio na ranije donesen paket mjera a ublažavanje rasta cijena energeneata. Taj paket je vrijedan 4.8 milijardi kuna, te je posebno bitno da će on sa zakonima koje će izmijeniti Sabor, biti u potpunosti na snazi 1. travnja. 

''Tako ćemo na pravi način pomoći svim našim građanima, gospodarstvu i najugroženijim sugrađanima putem socijalnih transfera. Vjerujem da smo i s mjerama koje su i prije 2 dana donesene, osobito ovaj novi mehanizam ograničavanja 
rasta cijena benzina i dizela'', kazao je Plenković.

Image
neumoljiv rast cijena /

Otkriveno za koliko će kućanstvima poskupjeti plin u travnju ako ga uopće budemo imali

Image
neumoljiv rast cijena /

Otkriveno za koliko će kućanstvima poskupjeti plin u travnju ako ga uopće budemo imali

"S cijenama goriva smo reagirali ispravno, ograničili smo marže distributerima, smanjili smo i trošarine za 20 odnosno 40 lipa. Napravili smo mehanizam s kojim ćemo moći kalibrirati krajnje nepredvidivu cijenu naftnih derivata", dodao je Plenković.

"Važni zakoni danas su i novi Zakon o referendumu i Zakon o zviždačima. I ovdje idemo u korak s temama koje se odnose na borbu protiv korupcije. Naravno, na puno bolje reguliranje Zakona o referendumu jer je postojeći okvir prepun nedorečenosti. ", rekao je Plenković na kraju uvodnog obraćanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo